Ivana Kováčiková Rôzne

Bystričania v tom majú jasno. Ako hlasovali o osude Domu kultúry?

Zmena rozpočtu mesta v snahe získať Dom kultúry vyvolala horlivú debatu medzi poslancami. My sme zisťovali názor našich čitateľov. Výsledok hlasovania hovorí jasnou rečou!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania v tom majú jasno. Ako hlasovali o osude Domu kultúry?
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Dom kultúry v Banskej Bystrici chátra, rozpadajú sa chody a na viacerých miestach je poznačený grafitmi. Aj to je dôvod, prečo sa poslanci za nedávnom zasadnutí snažili vyčleniť finančné prostriedky na získanie a opravu tohto priestoru. Na poriadanie veľkých kultúrnych akcií v Bystrici sa hľadajú vhodné priestory naozaj ťažko. Na názor sme sa pýtali aj čitateľov spravodajského portálu Bystrica 24 a v hlasovaní majú jednoznačný názor.

Až osem z desiatich účastníkov ankety (82,4%) súhlasí s úsilím mesta, získať budovu do vlastníctva. Druhá skupina opýtaných verí, že budovu by lepšie zveľadil súkromník.14,9% opýtaných podporilo práve túto myšlienku. Malé percento (2,8%) ľudí už prepadlo apatii v súvislosti s budovou Domu kultúry a myslí si, že by mala zostať v nezmenenom stave.

Dovolíme si tiež uviesť názor jednej čitateľky, ktorý vyjadrila v komentároch na stránke portálu Bystrica 24: „Zachovať na kultúru v Bystrici a aj iné podujatia ako je len možné. Tie náhradné priestory, ktoré má Bystrica doteraz, sú nevyhovujúce…“

Poslanci odsúhlasili zmenu rozpočtu vo výške 3 050 000 eur, aby mesto mohlo vypracovať projekt a uchádzať sa o fondy z Európskej únie. Prvotné projekty treba predkladať na Ministerstvo kultúry do septembra a budúcnosť ukáže, ako to nakoniec s Domom kultúry dopadne. S rozhodnutím sa podľa nášho hlasovania zhodujú aj občania Bystrice.

Čítajte tiež:

Vlčie diery či Attonitas. 5 známych filmov, natáčaných v Bystrici a okolí

FOTO: Vodná hmla si získala Bystričanov. Novinka z námestia láka malých i veľkých

Bystrický Dom kultúry v obrazoch.
16
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM