Jakub Forgács Rôzne

Bystričania spojili sily a výsledok stojí za to: Medzi domami si prvýkrát vytvorili klzisko, pomáhali dôchodcovia aj deti :)

Nadšenci zimných športov si v týchto dňoch prídu na svoje aj v Banskej Bystrici. Okrem sánkovania sa môžu využiť aj niektoré z prírodných či umelých klzísk. Jedno si priamo na sídlisku po prvýkrát vytvorili samotní Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania spojili sily a výsledok stojí za to: Medzi domami si prvýkrát vytvorili klzisko, pomáhali dôchodcovia aj deti :)
Zdroj: Dnes24.sk

Iba v sobotu otvorili pre verejnosť v centre Sásovej, na Rudohorskej, vonkajšiu ľadová plocha. Nové verejné klzisko rozmerov 7 × 12 metrov však vyrástlo aj na opačnom konci mesta, na Fončorde, medzi THK 2 a 3. Vytvorili ho samotní Bystričania.

„Nápad, vytvoriť takéto klzisko, prišiel priamo od ľudí, vzhľadom na to, že na Mládežníckej ulici sa minulý rok spravilo klzisko z jednej nadácie a už vtedy si obyvatelia povedali, že by bolo dobré, niečo také spraviť aj na THK,“ uviedla banskobystrická mestská poslankyňa Hana Kasová.

Ako ďalej spomenula, po Vianociach, keďže malo mrznúť, sa teda stretli asi štyria oteckovia a zástupca domu THK 3, odkiaľ bola dodaná voda. „Z Občianskeho združenia Zelená Fončorda išli financie, asi 250 eur, ktoré sa podarilo získať vďaka 2 % z dane,“ pokračovala Kasová.

S klziskom sa veru poriadne natrápili. „Chodievali to robiť aj v noci, každé tri hodiny nastriekať, zaliať, aby sa ľad pomaly vytvoril,“ povedala s tým, že pri príprave pomáhali aj dôchodcovia a z tých najmenších sa do prác zapojil napríklad aj päťročný chlapec.

Klzisko, vytvorené z OSB dosiek, spojovacích prvkov, zabezpečovacích uhoľníkov a fólie na spodku, je voľne prístupné verejnosti. „Pokiaľ bude mrznúť a bude teda udržateľné z klimatického hľadiska, tak by malo byť v prevádzke,“ dodala Kasová.

Čítajte tiež:

Ak obľubujete zimné radovánky, toto vás poteší: V centre bystrického sídliska otvorili vonkajšiu ľadovú plochu

Mestská poslankyňa Hana Kasová: Tento priestor v Bystrici mi prirástol k srdcu, dokonca tam chodievajú aj srnky!

Foto: OZ Zelená Fončorda

FOTO: Bystričania si na sídlisku vytvorili klzisko
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM