Jakub Forgács Rôzne

Bystričania sa s prázdninami lúčili vo veľkom štýle: Akustický koncert Desmodu aj pyromuzikálny ohňostroj!

Školský rok sa začal a do lavíc sa vrátili už aj tisíce mladých Banskobystričanov. Koniec dvojmesačných prázdnin si však vychutnali naplno na veľkej žúrke v parku. A nielen oni, ale všetky generácie. Nechýbali sme ani my s našim štábom.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa s prázdninami lúčili vo veľkom štýle: Akustický koncert Desmodu aj pyromuzikálny ohňostroj!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Len čo sa mladí Banskobystričania vrátili z prvého školského dňa, mohli sa vybrať do parku pod Pamätníkom SNP. Počas akcie s názvom Rozlúčka s prázdninami alebo Hurá do školy tam boli už od poobedia pripravené rôzne súťaže a atrakcie pre malých i veľkých. Nechýbali medzi nimi ani jazda na koníkoch, bungee run, ródeo býk, skákacie hrady, či šmýkačky, ktoré prilákali stovky návštevníkov všetkých vekových kategórií.

„Najviac sa mi páčilo, keď teta z pódia robila súťaže o žetóniky. Chcela od nás, aby sme tancovali rukami a aj ušami. Veľmi som chcela vyhrať,“ priznala Andrejka (6), ktorú počas poobedia doprevádzala jej mama Michaela (33) z Podlavíc. „Keď je možnosť, vybrať sa s malou niekam, kde sa zabaví a je tam zaujímavý program i pre väčších, tak to neodmietam,“ povedala mamička.

A veru na svoje si naplno prišli aj tí starší, keď sa niečo po 19:30 na pódiu objavila známa slovenská skupina Desmod. Spolu s hosťami, ktorí ich doprevádzali na saxofóne, husliach, elektrických husliach, viole, či perkusiách, odohrali hudobníci veľký akustický koncert, ktorý trval takmer hodinu a pol. Počas neho odzneli najznámejšie nové i staršie hity kapely ako Kamenné ruže, Zhorí všetko čo mám, Otvorím Ťa dokorán, Pár dní, Hemeroidy, To nie je možné, či ich úplne prvý singel Je mi fajn.

Tesne pred 21:00, sa po opakovanom prídavku Desmod znova vrátil na pódium a spustil pieseň V dolinách, ktorú už s kapelou spievali tisíce dobre naladených Banskobystričanov. Po skladbe prišiel na akcii, ktorú organizovala strana Smer, na rad ďalší bod programu: odrátavanie a niekoľkominútový veľkolepý pyromuzikálny ohňostroj, ktorý za tónov mixu rôznych piesní na oblohe vykúzlil nádherné divadlo farieb. Návštevníci, ktorí zaplnili park pod Pamätníkom SNP, po ňom na svojich tvárach netajili nadšenie.

Foto a video z tejto akcie si môžete pozrieť v našich galériách!

Banskobystričana sa lúčili s prázdninami vo veľkom štýle
6
Galéria
Banskobystričana sa lúčili s prázdninami vo veľkom štýle
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM