Jakub Forgács Šport

Bystričania sa rozhodli prekonať samých seba: Obdivuhodný výkon chcú podať iba váhou vlastného tela

Prekonať samých seba a motivovať k cvičeniu aj ostatných... To sú dôvody, prečo sa partia Banskobystričanov rozhodla zorganizovať nevšedné podujatie. Čo chcú mladí športovci dokázať?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa rozhodli prekonať samých seba: Obdivuhodný výkon chcú podať iba váhou vlastného tela
Zdroj: Dnes24.sk

Nevšedné podujatie Workout Banská Bystrica – 1000 Muscle up Challenge & Workshops organizuje partia kamarátov. Títo mladí chalani zo Street Workout Banská Bystrica sa rozhodli v sobotu od rána pripraviť na workoutovom ihrisku v Mestskom parku akciu, na ktorej sa niektorí z nich pokúsia podať skutočne obdivuhodný výkon.

„Rozhodli sme sa, každý jednotlivo, pokoriť výzvu 1000 muscle – upov,“ prezradil Matej Filkor, jeden z organizátorov podujatia. Podstatou tohto cviku, je dostať sa z pozície visu na rukách, do polohy, v ktorej je trup nad hrazdou, podporovaný rukami. Ako doplnil, k tomuto nápadu ich inšpirovali anglickí parkouristi, ktorí už rovnakú výzvu absolvovali. „Chceme však zapojiť aj ľudí, informovať ich o workoute, zdravom životnom štýle a motivovať k cvičeniu a práci s vlastným telom,“ poznamenal.

Samotná akcia sa podľa Mateja delí na dve časti. V tej prvej bude práve spomínaná muscle – upová výzva a v druhej workshopy jednotlivých workoutových cvikov a spoločný tréning. „Zúčastniť sa, či už jednej alebo druhej časti, môžu všetci. Malí, veľkí, chudí, alebo tuční… Na tom skutočne nezáleží, dôležitá je chuť cvičiť,“ povedal Matej, podľa ktorého nie je potrebná žiadna špeciálna registrácia, stačí prísť. „Cvičiaci sa budú môcť posilniť proteínom, nebude chýbať pitný režim, nejaké občerstvenie a pre tých najšikovnejších aj zaujímavé ceny,“ dodal.

Foto: Ivan Krokvička

Cvičiaci Bystričania sa pokúsia podať nezvyčajný výkon
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM