Jakub Forgács Hokej

Bystričania sa postavia Trenčínu už aj s Handzušom: Proti Dukle chcú ťažiť z presiloviek

Štvrťfinále play-off je už pred dvermi. Banskobystrických hokejistov v ňom čakajú Trenčania. Tím spod Urpína vníma silu súpera a tomu prispôsobil aj svoju prípravu.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa postavia Trenčínu už aj s Handzušom: Proti Dukle chcú ťažiť z presiloviek
Zdroj: TASR

Hokejisti Banskej Bystrice vstúpia do štvrťfinále play off Tipsport ligy v nedeľu proti Dukle Trenčín a podľa tabuľky by práve táto dvojica mala vytvoriť najdramatickejšiu zápletku v prvom kole vyraďovacej fázy. Tím spod Urpína vníma silu súpera a tomu prispôsobil aj svoju prípravu. Tréner Vladimír Országh o nej veľa prezrádzať nechcel.

Návrat Handzuša

„Trenčín je pre nás nepríjemný súper. Hrá rovnako ako my silový hokej. Zápasy s týmto súperom boli počas sezóny vyrovnané. Dvakrát sme síce vyhrali vyšším rozdielom, ale na druhej strane štyrikrát prehrali. Analyzovali sme Trenčanov tento týždeň, ale taktiku si necháme pre seba. Dôležité je, že sme už všetci pohromade. Posledné zápasy som nemusel miešať so zostavou a záver sezóny bol z našej strany až na malé výpadky dobrý. Chceme naň nadviazať, hoci si uvedomujeme, že play off je iná súťaž. Všetko pozitívne a negatívne sa maže a začína sa od nuly. Séria sa bude lámať v presilovkách a oslabeniach. V hre piatich proti piatim očakávam vyrovnaný zápas,“ uviedol Országh.

Banskobystričanom sa vracia do zostavy skúsený center Michal Handzuš (39), ktorý je kľúčovým hráčom práve na presilovky a oslabenia. Počas celého týždňa naplno trénoval a po zranení ruky sa cíti pripravený už na prvý štvrťfinálový duel.

„Chcem nastúpiť a urobím pre to všetko,“ prezradil Handzuš a na margo súpera poznamenal: „Trenčania nedajú nič zadarmo. Musíme hrať predovšetkým svoju hru a nepozerať sa na nich. Očakávam ťažkú sériu. Trenčín má dobrých hráčov na presilovky rovnako ako my. Oslabenia budú možno kľúčovejšie. Teším sa aj na súboje s Jožkom Stümpelom. Je to výborný hráč a môže im výrazne pomôcť. Na buly je výborný so svojou drevenou a ťažkou hokejkou, asi je aj v súčasnosti najlepší hráč v lige v tomto ukazovateli. Bude to nielen pre mňa veľká výzva.“

Hlavne trpezlivý hokej

Pod Urpínom si veľa sľubujú od najlepšieho strelca Tipsport ligy Lukáša Hvilu. V základnej časti nastrieľal 29 gólov a s náskokom ôsmich vedie tabuľku kanonierov pred zvolenskými útočníkmi Radovanom Pulišom a Janom Semorádom. „V zápasoch play off s Trenčínom môžu rozhodnúť presilovky. Budeme na nich ešte pracovať, aby sme ich využili v náš prospech. Očakávam aj dosť fyzický hokej, sme však na to pripravení,“ prezradil kanonier Bystričanov Hvila, ktorému tak trochu žartovne oponoval kapitán Milan Kytnár: „Lukáš je vo všetkom najlepší, nielen v nájazdoch. Na tréningu nedal brankárovi ani najmenšiu šancu, Verím, že mu táto forma zostane a pomôže nám k postupu do semifinále," povedal.

Banskobystrický center s kapitánskym céčkom si taktiež uvedomuje, že Trenčania majú hráčov na fyzický hokej. Ide o podobný štýl, akým sa prezentujú práve „barani“. „Musíme hrať hlavne trpezlivý hokej a sústrediť sa iba na seba. Máme skvelé mužstvo plné výborných individualít. Dali sme parádne dohromady, na čom môžeme tiež stavať. Hráme dobre tak vpredu ako i vzadu. Trenčín sa snaží o fyzický hokej, takže pre divákov by to mohol byť veľmi dobrý pohľad. Pre nás je dôležité, aby sme vyhrávali súboje a od toho sa budú odvíjať ďalšie veci,“ dodal nabudený Kytnár.

Čítajte tiež:

Bystrických fanúšikov čaká v play-off novinka: Na domáce zápasy špeciálnym autobusom!

Rozhovor s útočníkom baranov Zigom: Bystrickí fanúšikovia sú úžasní, v play-off môžu byť šiestym hráčom

Bystrica v play-off schytala Trenčín: Na svete je už rozpis nadchádzajúcich zápasov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM