Jakub Forgács Správy

Bystričania sa môžu zbaviť nepotrebných elektrospotrebičov: Vieme kedy a ako...

Odpadu je v Banskej Bystrici viac než dosť! Aj preto sa mesto rozhodlo konať. Svojich elektrospotrebičov sa môžete zbaviť ekologicky a hlavne legálne.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa môžu zbaviť nepotrebných elektrospotrebičov: Vieme kedy a ako...
Zdroj: Dnes24.sk

Zbavte sa nepotrebných elektrospotrebičov ekologicky v akcii Let´s clean up the Europe (Vyčistime si Európu), ktorá prebieha vo všetkých krajinách EÚ. V rámci nej sa môžete v sobotu aj v našom meste zbaviť svojich nepotrebných spotrebičov ekologicky a legálne. Stačí, ak ich odnesiete na zberný dvor firmy Detox, odkiaľ poputujú na ekologickú recykláciu od 7.30 do 13.30 alebo využite mobilný zber, ktorý sa koná 17. a 24. mája. V rámci neho môžete odovzdať nebezpečný odpad menších rozmerov.

Elektroodpadu sa môžete zbavovať počas celého roka:

  • Väčšie kusy vyložte jeden deň pred termínom odvozu k nádobám na komunálny odpad (nie v deň odvozu). Odvoz objemného odpadu sa uskutočňuje podľa harmonogramu odvozu objemného odpadu uverejneného na internetovej stránke mesta.
  • Na zbernom dvore spoločnosti Detox v pracovných dňoch od 6:00 do 14:30.
  • Elektroodpad menších rozmerov (napr. žiarivky, svietidlá) môžete prostredníctvom spoločnosti Detox odovzdať 2 x ročne v rámci mobilného odvozu odpadov s obsahom škodlivín.
  • Starých spotrebičov sa môžete zbavovať aj v predajniach pri kúpe nových.

Foto: ilustračné

Zbavte sa elektrospotrebičov v našom meste
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM