Jakub Forgács Správy

Bystričania nezaháľali: Možnosť aktívneho trávenia voľného času priamo na sídlisku využili naplno!

Spojili príjemné s užitočným a zabávali sa priamo v záhrade! V našom meste sa uskutočnil nevšedný festival, ktorý Bystričanom ponúkol viaceré zmysluplné a zaujímavé aktivity priamo na ich sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania nezaháľali: Možnosť aktívneho trávenia voľného času priamo na sídlisku využili naplno!
Zdroj: TASR

Vo štvrtok sa po druhýkrát obyvatelia najväčšieho banskobystrického sídliska Sásová pustili do zmysluplného trávenia voľného času v rámci sídliskového festivalu Ekodeň. Ako informovala Dorota Martincová z organizačného tímu, od rána sa venovali záhradníckym prácam, stavali altánok a kto mal chuť, opekal si dobroty. Ekodeň organizovalo Komunitné centrum Sásová. Obyvateľom sa snažilo ponúknuť alternatívu trávenia voľného času priamo na sídlisku.

Približne 50 ľudí sa stretlo v komunitnej záhradke pri sídle Komunitného centra Sásová v areáli bývalej základnej školy na Tatranskej ulici, kde stavali prístrešok, zatiaľ čo sa deti hrali. Pochvaľovali si aj slnečné počasie. Súčasťou Ekodňa bol aj bazár, kde mohli ľudia predávať, vymieňať, alebo si vzájomne darovať predmety z domácností. Na večer naplánovali záhradný koncert folklórneho súboru Poľana a ohňovú šou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM