Jakub Forgács Iné športy

Bystrica žije olympijskými festivalmi. Sily si zmerajú žiaci aj škôlkari

Veľké športové zápolenie pod Urpínom! V Meste olympijských víťazov sa bude športovať v duchu hesla "rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve."

Ilustračný obrázok k článku Bystrica žije olympijskými festivalmi. Sily si zmerajú žiaci aj škôlkari
4
Galéria

Európske mesto športu, ktorým je pre rok 2017 Banská Bystrica, už tradične v týchto dňoch podporuje deti banskobystrických materských a základných škôl (ZŠ) na súťažiach organizovaných v rámci Olympijských festivalov Slovenska pod heslom „Rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve.“

Olympijské festivaly v meste pod Urpínom odštartoval Sásovský trojboj a v stredu (24.5.) pokračujú v ZŠ Moskovská na sídlisku Fončorda. Žiaci I. stupňa ZŠ sú totiž rozdelení do troch obvodov a olympiády sa tak konajú v rôzne dni.

„Nádejné športové talenty budú súťažiť v niekoľkých disciplínach ako člnkový beh, skok do diaľky z miesta a hod plnou loptou. Kolektívy dievčat si zmerajú sily vo vybíjanej, chlapci vo futbale,“ uviedla Dana Cibuľková z oddelenia športu banskobystrického magistrátu. V športovom areáli ZŠ Golianova sa zasa podujatie uskutoční 8. júna pod názvom Deň plný športu.

Ako Cibuľková dodala, táto škola však už v posledný májový deň bude hostiť žiakov II. stupňa ZŠ spod Urpína. V rámci Športovej olympiády si zmerajú sily dievčatá a chlapci v behu na 60 a 800 m, v štafetovom behu 4 × 250 m a v skoku do diaľky. Kolektívy budú súťažiť v basketbale, vybíjanej, futbale a floorbale.

Najmenší účastníci sa môžu tešiť na Športovú olympiádu detí materských škôl. Škôlkari zabojujú o putovný pohár primátora 14. júna na Štadióne SNP na Štiavničkách. Olympijské festivaly zakončí týždeň pred letnými prázdninami, 23. júna, Olympijský deň v parku pod Pamätníkom SNP.

Foto: ilustračné

FOTO: Olympijské festivaly detí mesta Banská Bystrica
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM