Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystrica zažije krásne chvíle. Ulice zaplnia široké úsmevy a vrúcne objatia

Bystričania sa chystajú do ulíc. Rozdávať budú objatia a dokonca aj hromadné. Pozrite, kedy sa dočkáme!

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije krásne chvíle. Ulice zaplnia široké úsmevy a vrúcne objatia
34
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Desiatky dobrovoľníkov chcú priniesť úsmev, radosť a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na hodnotu, ktorú nám prináša otvorená náruč. To je poslanie 6. ročníka medzinárodného Dňa objatí – Hug Day 2017, ktorý sa uskutoční 26. júna aj v Banskej Bystrici. Spríjemniť okoloidúcim deň sa rozhodli desiatky dobrovoľníkov, ktorí budú v uliciach nášho mesta rozdávať úsmev, radosť a objatie.

Zdroj: YouTube.com

"Z nápadu, ktorý vznikol pred šiestimi rokmi, je dnes krásna tradícia, do ktorej sa zapájajú malí aj veľkí. Medzi dobrovoľníkmi je najviac študentov, no počas posledných rokov pribúdajú aj ľudia, ktorí si zoberú v práci voľno, aby mohli niekomu vyčariť úsmev na tvári,“ hovorí o podujatí koordinátor Jaroslav Dodok.

Bystrica centrom objatí

Medzinárodný Deň objatí sa uskutoční na Slovensku vo viac ako 20 mestách. Banská Bystrica bude jeho centrom. "Tým, že sme v srdci Slovenska, každý rok k nám cestujú dobrovoľníci z rôznych miest. Stretnú sa s nami spoločne na Námestí SNP a vytvoria neopakovateľnú atmosféru, vďaka ktorej si z tohto dňa odnášame množstvo zážitkov,“ hovorí Dodok.

Spoznať dobrovoľníkov v uliciach nášho mesta bude jednoduché. Každý z nich bude mať so sebou tabuľku z nápisom „Objatie zadarmo“ alebo „Free Hugs“, niektorí si dokonca vytvoria vlastné tričká.

Objatie pre každého

Podľa organizátorov je cieľom podujatia na chvíľu sa zastaviť a uvedomiť si akú nesmiernu hodnotu má objatie a úsmev. "Hug Day preto búra akékoľvek predsudky či rozdiely medzi ľuďmi. Objatie chceme priniesť naozaj každému. Zaslúži si ho učiteľ, lekár, predavačka či šofér MHD-čky. Ako každý rok, aj teraz chceme navštíviť mestský úrad a spríjemniť jeho zamestnancom bežný pracovný deň,“ prezrádza Dodok.

Tento rok hľadajú organizátori aj pouličných umelcov, ktorí by sa k nim pridali. Deň objatí na bystrickom námestí chcú spríjemniť hudbou. Chýbať však nebudú ani netradičné a hromadné objatia.

Hug Day sa v Banskej Bystrici začne o 10-tej hodine na Námestí SNP a bude pokračovať až do 16-tej. Pridať sa k dobrovoľníkom môžete vo facebookovej udalosti.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minuloročného Dňa objatí v Bystrici!

Deň objatí v uliciach Bystrice v OBRAZOCH
34
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM