Jakub Forgács Kultúra

Bystrica zažije festival rómskej kultúry. Odštartuje netradičnou výstavou

Nadšenci rómskej kultúry, zbystrite Návštevníci festivalu Ľudia z rodu Rómov sa môžu tešiť na vynikajúcich rómskych umelcov zo Slovenska, z Česka, Maďarska a Rumunska.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije festival rómskej kultúry. Odštartuje netradičnou výstavou
9
Galéria
Zdroj: TASR

V banskobystrickej historickej radnici otvoria 16. augusta najväčšie rómske multižánrové podujatie na strednom Slovensku nazvané Ľudia z rodu Rómov, ktoré potrvá do 19. augusta. V týchto priestoroch bude inštalovaná aj netradičná výstava Ako doma, zameraná na rómske ženy a ich postavenie v súvislosti s rastúcim extrémizmom a radikalizmom. Za organizátorov o tom informoval Peter Oborník.

„Jednotlivé aktivity festivalu sa budú konať v troch mestách – Banská Bystrica, Zvolen, Sliač a návštevníci sa môžu tešiť na vynikajúcich rómskych umelcov zo Slovenska, z Česka, Maďarska a Rumunska,“ priblížila Denisa Sciranková z občianskeho združenia Quo Vadis.

Festival Ľudia z rodu Rómov organizuje spomínané združenie v partnerskej spolupráci s Kultúrnym združením Rómov Slovenska, ARA ART a mestami Banská Bystrica a Zvolen. Záštitu nad ním prevzal prezident SR. Podujatie sa uskutoční s finančnou podporou Úradu vlády SR.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z minulého ročníka podujatia Ľudia z rodu Rómov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudia z rodu Rómov
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM