Jakub Forgács Rôzne

Bystrica začína žiť jarmočnou atmosférou: Prvé zábery z centra mesta!

Na banskobystrickom námestí a priľahlých uliciach už vládne čulý ruch. Obchodníci pripravujú svoje stánky s medovníkmi, remeselnými výrobkami, či tradičným burčiakom. Boli sme sa pozrieť na to, ako vyzerajú prípravy na 357. Radvanský jarmok v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica začína žiť jarmočnou atmosférou: Prvé zábery z centra mesta!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pri Námestí Štefana Moysesa v Banskej Bystrici robotníci v čase našej návštevy skladali drevené stánky, ktoré zatiaľ zívajú prázdnotou, no už čoskoro ich zaplnia predajcovia s najrôznejším tovarom. Samotné Námestie SNP je už plné hotových stánkov, na kúpiť si tam zatiaľ môžete iba balóniky či medovinu.

Úplne inak vyzerá Dolná ulica, kde si už prví hladoši pochutnávali na tradičných špecialitách, či burčiaku. Obchodníci v stánkoch ponúkajú aj medovinu, medovníky, či remeselné výrobky a balóniky.

Medzi kupujúcimi sme našli aj pani Renátu Lietavovú (34), ktorá neodolala chuti burčiaku. „Bola som malého odprevadiť do škôlky a potom som išla pozrieť, čo dobré tu majú. Burčiak k jarmoku nezameniteľne patrí, tak som na jeden zbehla,“ prezradila mladá mamička.

„Verím, že počasie sa umúdri, pretože zatiaľ nevyzerá najlepšie. Poobede by som rád vyrazil s kamarátmi do mesta a poobzeráme aj veci v stánkoch,“ priznal Banskobystričan Andrej (20). Ako dodal, najviac sa teší na kolotoče a piatkový program. O tom, čo všetko môžete zažiť počas 357. Radvanského jarmoku, ste sa u nás mohli dočítať prednedávnom.

V našej foto a videogalérii si môžete pozrieť, ako to momentálne vyzerá v centre Banskej Bystrice!

Prípravy obchodníkov na 357. Radvanský jarmok
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Prípravy obchodníkov na 357. Radvanský jarmok
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM