Jakub Forgács Samospráva

Bystrica už o pár dní otvorí novinku pre psíčkarov: Miesto, kde sa môžete s vašimi miláčikmi z celej chuti vyblázniť!

Psíčkari, zbystrite pozornosť. V Banskej Bystrici sa už onedlho dočkáte novinky, ktorú so svojimi štvornohými chlpáčmi určite oceníte. Pozrite, kde sa s nimi budete môcť vyblázniť po novom.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica už o pár dní otvorí novinku pre psíčkarov: Miesto, kde sa môžete s vašimi miláčikmi z celej chuti vyblázniť!
Zdroj: TASR

Miest, kde môžete v Banskej Bystrici voľne pustiť svojho havkáča, veľa nenájdete. Už čoskoro k nim však jedno má pribudnúť. Mesto Banská Bystrica od 1. januára 2016 otvorí pre verejnosť nový areál výbehu a cvičiska pre psov. A to konkrétne v Podlaviciach, na Limbovej ulici, pri hromadných kruhových garážach.

Pri tejto príležitosti poslanci jednohlasne odklepli zmenu všeobecne záväzného nariadenia, ktoré od tohto dátumu povoľuje voľný pohyb psov na verejnom priestranstve na výbehu a cvičisku pre psov, vybudovanom mestom na verejnom priestranstve, ktoré je oplotené a označené v lokalite Limbová ulica, pri hromadných garážach.

Výber lokality v Podlaviciach bol vybraný v súčinnosti s Útvarom hlavného architekta, ktorý následne 16. apríla 2013 vypracoval štúdiu „ Areál výbehu a cvičiska pre psov“. Štúdia bola prerokovaná v Komisii MsZ pre životné prostredie a odpady dňa 22. apríla 2013.

Na základe štúdie Občianske združenie Podlavice – Skubín vystavilo dňa 11. októbra 2013 objednávky na vypracovanie projektovej dokumentácie a na vyhotovenie geometrického plánu a vytýčenie hraníc pozemkov – Limbová ulica. V mesiaci október bol vykonaný výber dodávateľa stavby s termínom vybudovania do konca novembra 2015.

Realizácia je financovaná z rozpočtu Mesta vo výške 7 880,41 eur. Účelom zariadenia je socializácia a výchova psov, bezpečnejší občan, čistejšie sídlisko. Celý areál má výmeru 640 m2, z čoho 64 m2 je vstupný priestor a 576 m2 hlavný priestor výbehu a cvičiska. Areál obsahuje:

  • tri cvičebné prvky – kladina, slalomové tyčky a hojdačku,
  • dve lavičky pre držiteľov psov, smetné koše,
  • súčasťou je vybudovanie prístupového chodníka, výbehu a cvičiska.

Čítajte tiež:

Rekonštrukcie, korčuliarska dráha, nové parkovisko… Pozrite si medzi prvými, s čím sa v Bystrici ráta v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM