Michal Majer Hokej

Bystrica si napravila chuť v zápase s Trenčínom

Pred reprezentačnou prestávkou mali banskobystrickí hokejisti značne nahustený program, keď v priebehu dvoch dní odohrali dva zápasy. V prvom z nich proti Skalici sa im nedarilo a po nevýraznom výkone prehrali. Dnes však proti Trenčínu opäť ukázali,

HC'05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)

Góly: 24. a 50. Cebák, 4. Hudec, 13. Paľov, 35. Tománek, 55. Vartovník – 18. Naurov, 47. Tvrdoň, 60. Tybor

Rozhodcovia Rudý – Bundil, Jankovič, vylúčení 8:9, presilovky 2:2, v oslabení 0:0, zmeny: 35. Hiadlovský za Kováča, 41. navyše Tomko (všetci Trenčín), 2400 divákov.

Najlepším liekom za prehru v Skalici deň predtým bolo pre domácich víťazstvo a za ním sa pomerne priamočiaro aj uberali. Už v 4. min po krásnej akcii a výmene pukov s Tománkom otvoril skóre Hudec a odvtedy bola prevaha ‚baranov‘ jednoznačná. Trenčania nevedeli kde skôr skočiť, zabarikádovali sa v obrannej tretine a len občas sa im podarilo vymaniť z tlaku. V 5. min dokonca v oslabení v samostatnom nájazde po chybe Melichárka mieril Tománek medzi betóny Kováča, do ďalšieho gólu vyústila až presilovka o dvoch hráčov v 13. min, keď si prihrávku Paľova pred bránku nešťastne za chrbát vrazil brankár Kováč. Mierne vytriezvenie prišlo v 18. min, stačila chvíľková nepozornosť Šimonoviča v bránke a ruská posila Naurov si zapísala po nevinnej strele od mantinelu prvý bod v extraligovej štatistike.

Aj druhú tretinu podfarbil pomerne rýchly gól, opäť z hokejky domácich, keď Cebák pri hre štyroch na štyroch využil voľný priestor a pohodlne zamieril k pravej žrdi. Ak by v 30. min Gašparovič namiesto hornej žŕdky trafil sieť, mohla ešte svitnúť hosťom nádej, no v 35. min po Tománkovej bravúre a piruete s presnou streľbou sa radovali domáci štvrtýkrát a naznačili, že sa o žiaden bod nedajú v starej bašte zimáka obrať.

V záverečnej tretine sa spočiatku pričasto zohrievala trestná lavica a Trenčania z kúskovania hry máločo vykúzlili. Až presilovka v 47. min po strele Tybora a teči Tvrdoňa sa skončila gólom a Trenčanom svitla ešte nádej. Dlho netrvala, nechali sa vylúčiť a po Tománkovej strele a vyrazenom puku zvýšil v 50. min na bezpečný odstup troch gólov Cebák. Jasné víťazstvo Bystričanov spečatil po peknej akcii a spolupráci s Heizerom v 55. min Vartovník. Nepríjemnú prehru Trenčanov zmieril 29 sekúnd pred koncom v presilovke zblízka v skrumáži Tybor.

Zdroj: TASR

Bystrica si napravila chuť v zápase s Trenčínom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM