Ivana Kováčiková Správy

Bystrica sa môže pochváliť nevšednou novinkou. V meste otvoria prvú eko záhradku

Milovníci prírody si už onedlho prídu na svoje. V meste pod Urpínom rozkvitne nová oáza oddychu. Kedy sa slávnostne otvoria jej brány?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica sa môže pochváliť nevšednou novinkou. V meste otvoria prvú eko záhradku
Zdroj: Dnes24.sk

Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici pripravilo pre Banskobystričanov prvú eko záhradu, ktorú v utorok 28. júna o 14-tej hodine slávnostne otvoria v areáli Tihányiovského kaštieľa. Riaditeľ Stredoslovenského múzea Roman Hradecký ju symbolicky odovzdá komunite mestskej časti Radvaň do užívania.

„Od júna budú aktivity múzea doplnené aj o eko záhradu s interaktívnymi prvkami. Napomáha neformálnemu vzdelávaniu detí pri ochrane a starostlivosti o prírodu a zároveň vytvára oázu na oddych a relax,“ pozýva do záhrady riaditeľ Stredoslovenské­ho múzea.

Vďaka najnovšej prírodovednej výstave Stredoslovenského múzea – Včely a včelárstvo sa naše mesto začlenilo medzi svetové metropoly ako sú New York, Londýn, Paríž, Viedeň, Praha, Oslo, Sydney, Hongkong, Singapur. Aj v týchto mestách sú včelie úle umiestnené na verejných priestranstvách priamo v centre. „Zároveň má Stredoslovenské múzeum ako prvé múzeum na Slovensku vo svojich priestoroch živý úľ. Aj prostredníctvom týchto prvenstiev sa snaží múzeum držať krok s dobou a vychádzať v ústrety čoraz vyšším nárokom svojich návštevníkov,“ zdôrazňuje Roman Hradecký.

Čítajte tiež:

FOTO: Expedícia na Evereste sa dočkala nečakanej podpory. Prišla od bystrických detí

Mladí Rómovia vyzvali splnomocnenca vlády. V Bystrici si to rozdali v šachu

FOTO: Pri tvorbe eko záhradky pomáhali aj deti
7
Galéria
Zdroj: Stredoslovenské múzeum
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM