Jakub Forgács Správy

Bystrica sa lúči s titulom Európske mesto športu. Podľa Tótha to prilákalo 65% ľudí

Mesto olympijských víťazov v kandidatúre podporili mnohí úspešní športovci. Matej Tóth bol jedným z nich. Ako vidí výsledky kampane?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica sa lúči s titulom Európske mesto športu. Podľa Tótha to prilákalo 65% ľudí
2
Galéria
Zdroj: TASR

Kandidatúra Banskej Bystrice na Európske mesto športu (EMŠ) 2017 prešla dlhým vývojom, kým dospela do svojej finálnej podoby korunovanej titulom EMŠ. Propagácia a informovanosť prostredníctvom sociálnych sietí, webov a médií zohrávala dôležitú úlohu. Koncom októbra sa mesto prihlásilo do súťaže PROKOP, v ktorej propagáciu projektov každoročne oceňuje Asociácia Public Relations SR. V silnej konkurencii dosiahlo ďalší úspech. Mesto pod Urpínom sa prebojovalo medzi top šesť konceptov v kategórii Regional Community Relations. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Mesto olympijských víťazov v kandidatúre podporili mnohí úspešní športovci, silné vzory pre všetky vekové kategórie. Medzi ambasádormi EMŠ nechýbal ani Matej Tóth.

„So športom ide ruka v ruke chuť víťaziť a byť najlepší, preto mi bolo cťou, že som mohol byť súčasťou kampane, ktorá priviedla k športu až 65 percent obyvateľov. Rovnako sa teším, že sa mestu podarilo získať ďalší úspech, aký tu doteraz nebol. Aj v športe si vždy kladieme vyššie ciele a skúšame prekonávať samých seba,“ zhodnotil olympijský víťaz z Ria de Janeiro v chôdzi na 50 km.

Rok s titulom EMŠ sa končí. Podľa Marhefkovej samospráva napriek tomu bude pokračovať v podobnej filozofii a podieľať sa na udržateľnosti projektu v ďalšom období. V budúcom roku plánuje pokračovať v revitalizácii športovísk a podporovať športové kluby v meste aj formou dotačného systému.

Európske mesto športu sa umiestnilo medzi najlepšími
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM