Jakub Forgács Kultúra

Bystrica má za sebou ďalší ročník festivalu Barbakan: Na svoje si prišli aj fanúšikovia Quentina Tarantina

Obľúbený víkendový festival Barbakan znovu v Banskej Bystrici. Hoci sa tento rok niesol v komornejšej a skromnejšej atmosfére, na svoje si prišli fanúšikovia dobrej hudby aj filmu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica má za sebou ďalší ročník festivalu Barbakan: Na svoje si prišli aj fanúšikovia Quentina Tarantina
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: YouTube.com

Víkendový festival Barbakan v Záhrade – Centre nezávislej kultúry v Banskej Bystrici bol oproti predchádzajúcim ročníkom komornejší a skromnejší. Sobota patrila hudbe. Počas prvého večera festivalu sa predstavila bratislavská kapela Korben Dallas, ktorá sa za pár rokov vypracovala z undergroundovej scény na jednu z najžiadanejších skupín. Len pred pár týždňami vydala najnovší, tretí album s názvom Banská Bystrica.

Ako za organizátorov uviedol Peter Gašparík, filmovej časti festivalu patrila nedeľa. Rok 2014 v slovenskej kinematografii patrí najmä dokumentaristom, festival Barbakan tento fakt reflektoval a svojmu publiku priniesol dva debuty – celovečerný dokumentárny film režiséra Mira Rema Comeback, ktorý sústreďuje svoju pozornosť na život recidivistov. Deti sú zasa režisérskym debutom oceňovaného dokumentaristu Jara Vojteka na poli hraného filmu.

Dramaturgovia do programu festivalu Barbakan zaradili aj aktuálneho filmového „jubilanta“ – kultovú snímku Quentina Tarantina Pulp Fiction, ktorá tento rok oslavuje okrúhle 20. narodeniny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM