Jakub Forgács Rôzne

Bystrica ide s dobou: Tieto mobilné aplikácie vám spríjemnia život v našom meste

Mobilné technológie nám výrazne spríjemňujú život. Aplikácie do smartfónov nás sprevádzajú každý deň. Niekoľko z nich vám môže spríjemniť život aj v meste pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica ide s dobou: Tieto mobilné aplikácie vám spríjemnia život v našom meste
Zdroj: Webnoviny.sk

Mobilné aplikácie môžu okrem zábavy aj výrazne zjednodušiť a spríjemniť život. Niekoľko užitočných aplikácií pre šikovné telefóny sme vyskúšali a vybrali tie najlepšie, ktoré môžu zjednodušiť život v meste pod Urpínom.

Autobus už nezmeškáte

Jednou z najobľúbenejších aplikácií pre mobilné telefóny je vždy aktuálny cestovný poriadok. Vďaka aplikácii MHD Banská Bystrica & Zvolen od vývojára Ondreja Gala tak už na svoj spoj nemusíte zdĺhavo čakať na autobusovej zastávke. Aplikácia obsahuje cestovné poriadky všetkých autobusov MHD v Banskej Bystrici aj v neďalekom Zvolene. Navyše sú dostupné v offline podobe, takže používateľ aplikácie nebude musieť platiť dátové poplatky.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Pre fanúšikov bystrického hokeja

Fanúšikov bystrického hokejového klubu HC'05 určite poteší aplikácia HC'05 Banská Bystrica. Vďaka nej budú mať vždy prehľad o novinkách, týkajúcich sa hokejistov spod Urpína. Dáva im možnosť sledovať prehľad odohraných aj budúcich zápasov, aktuálnu tabuľku, ale aj zoznam a štatistiky jednotlivých hráčov A mužstva. Príjemným spestrením sú aj fotogalérie a videá zo zápasov baranov.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Objavte krásy Bystrice

Spoznajte mesto v srdci Slovenska v objatí hôr. Zoznámte sa so slávnou baníckou minulosťou stredovekého kráľovského mesta či čulým ruchom rozvíjajúcej sa metropoly vďaka aplikácii Visit Banská Bystrica. Táto aplikácia je mobilným sprievodcom pre každého návštevníka mesta pod Urpínom a zahŕňa v sebe informácie o meste, historických pamiatkach, múzeách a galériách, stravovaní, športe, doprave, no nechýba ani kalendár akcií a mapa mesta.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Parkovanie pod Urpínom

S aplikaciou SMS Parkovací lístok môžete pohodlne platiť za parkovné formou SMS nielen v Banskej Bystrici, ale aj v ďalších trinástich slovenských mestách. Stačí si zvoliť evidenčné číslo vozidla (bez medzier) v nastaveniach a potom si už len vybrať parkovaciu zónu v našom meste. Stlačením nákupného košíka sa odošle SMSka, následne sa spracuje potvrdzujúca SMS a zakúpený lístok sa pridá do histórie. Aplikácia vás tiež upozorní pred vypršaním platnosti lístka, ktorý si môžete obnoviť tak, že si zakúpite nový.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Aplikácia SMS parkovné poskytuje možnosť objednať lístok prostredníctvom SMS. Parkovacie lístky si v tejto aplikácii môžete zakúpiť okrem Banskej Bystrice aj pre ďalšie pre mestá. Môžete si v nej môžete nastaviť aj pripomienku, ktorá vás upozorní na to, že váš vyhradený parkovací čas sa končí. Parkovací čas si môžete predĺžiť bez toho aby ste sa museli vrátiť k autu.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

Aby problémy neostali nepovšimnuté

Priekopníkom medzi mobilnými aplikáciami vhodnými na nahlasovanie problematických miest sa stal Odkaz pre starostu. Prostredníctvom mobilného telefónu môžete jednoducho odfotografovať problémové miesta v Banskej Bystrici, pridať krátky popis a pridať polohu. Výhodou aplikácie je jej využitie v 15 slovenských mestách, medzi ktorými nechýba ani to naše. Aplikácia má aj svoju webovú verziu.

Aplikáciu stiahnete po kliknutí na TENTO odkaz.

POZNÁMKA: Všetky aplikácie by mali fungovať na zariadeniach s OS Android a sú dostupné bezplatne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM