Jakub Forgács Kultúra

Bystrica hostí medzinárodnú súťaž modelárov: Predvedú sa na nej reprezentanti 4 krajín

Modely lietadiel, busty, ale aj filmové figúrky uvidíte na II. ročníku medzinárodnej modelárskej súťaže Vertigo Cup 2013. Tá prilákala modelárov zo Slovenska, Maďarska, Česka a Poľska, ktorí na nej predvedú svoje výtvory.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica hostí medzinárodnú súťaž modelárov: Predvedú sa na nej reprezentanti 4 krajín
Zdroj: Dnes24.sk

Klub Modelárov Muttons Banská Bystrica a Banskobystrický samosprávny kraj vás pozývajú na výstavu, ktorá štartuje už dnes ráno v priestoroch Misijného domu na Skuteckého ulici č.4 (byvalé PKO) a vyvrcholí o 14:30 vyhlasením výsledkov a odovzdaním cien. Celkovo na nej budete môcť vidieť množstvo modelov v 55 kategóriách, rozdelených na seniorov, juniorov a žiakov.

Súčasťou súťaže budú aj prezentácie airbrush technik, techniky skladania a lepenia papierových modelov, ako aj ukážky maľovania figúrok akrylom jedným z najlepších figúrkárov na Slovensku a v Čechách Mariánom Hodasom zo Žiliny. Ale nájdete tu aj množstvo predajcov s modelárskym tovarom.

K vzhliadnutiu budú plastikové modely lietadiel, techniky vojenskej aj civilnej, lodí, áut, vesmírnej techniky ale aj papierových modelov. Špeciálne kategórie budu figúrky a busty, kde bude možné vidieť rôzne historické, filmové ale aj fantasy a sci-fi figúrky a busty. Špecifikom týchto kategorií je to, že sa v nich stretne európska špička maliarov figúriek a búst.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM