Jakub Forgács Iné športy

Bystrica hostí Majstrovstvá Európy v atletike: Rozdá si to na nich vyše 470 športovcov

Primátor mesta Banská Bystrica prijal zástupcov družstiev, ktoré budú súťažiť na Majstrovstvách Európy družstiev v atletike, 3. ligy už tento víkend. Slávnostné prijatie sa uskutočnilo v obradnej sieni Radnice.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica hostí Majstrovstvá Európy v atletike: Rozdá si to na nich vyše 470 športovcov
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor privítal zástupcov národných družstiev a zástupcov Európske atletickej asociácie a zaželal im veľa športových úspechov a príjemný pobyt v Banskej Bystrici. „Ako primátor Banskej Bystrice som veľmi rád, že naše mesto hostí také významné športové podujatie. Verím, že sa u nás všetci budete cítiť dobre a do Banskej Bystrice sa ešte vrátite,“ povedal prítomným primátor Peter Gogola.

Predseda miestneho organizačného výboru, Ľubomír Roško prítomných informoval o blížiacom sa športovom podujatí a vysvetlil, že súťaže tretej ligy, ktoré sa budú odohrávať v Banskej Bystrici prebiehajú súčasne so súťažami Super ligy v Gateshead (Veľká Británia), prvej ligy v Dubline (Írsko) a druhej ligy v Kaunase (Litva).

Majstrovstvá Európy družstiev v atletike, 3. ligy je najvýznamnejšie atletické podujatie roka na Slovensku. Svoje sily si 22.- 23. júna na Štiavničkách zmerajú tímy zo Slovenska, Albánska, Andory, Arménska, Azerbajdžanu, Bosny a Hercegoviny, Macedónska, Gruzínska, Islandu, Lotyšska, Luxemburska, Malty, Moldavska, Čiernej Hory a športovci zo San Marína, Lichtenštajnska a Gibraltáru, ktorí súťažia pod vlajkou AASSE (Atletický zväz malých štátov Európy). Súťažiť bude viac ako 470 športovcov v dvadsiatich mužských a dvadsiatich ženských disciplínach.

Viac informácií o tomto podujatí sa dozviete na stránke http://www.hrdosport.sk/…e/index.html.

Text a foto: Martina Kanisová, hovorkyňa primátora

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM