Správy

Bystrica dostane dotáciu od vlády neskôr. Dokedy musí čakať na sľúbené 3 milióny?

Európske mesto športu 2017 dostane od vlády tri milióny eur. Na financie si však musí počkať. Toto je dôvod!

Ilustračný obrázok k článku Bystrica dostane dotáciu od vlády neskôr. Dokedy musí čakať na sľúbené 3 milióny?
Zdroj: YouTube.com

Mestá Banská Bystrica a Nitra, ale aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) dostanú prisľúbené financie od vlády neskôr, ako pôvodne mali. Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila zmenu uznesenia zo 14. marca, ktorým posunula termín uvoľnenia príspevkov. Namiesto do 30. apríla dostanú peniaze do 31. októbra.

Dôvodom je, že podľa zákona o športe môže vláda rozhodnúť o poskytnutí príspevku na národný športový projekt prostredníctvom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR len športovej organizácii zapísanej v registri právnických osôb v športe. „Niektorí prijímatelia finančných prostriedkov nie sú športovými organizáciami podľa zákona o športe, nie je možné týmto subjektom príspevok poskytnúť prostredníctvom kapitoly ministerstva školstva,“ uvádza sa v predkladanom materiáli. Financie preto priamo poukážu určeným prijímateľom.

Banská Bystrica ako Európske mesto športu 2017 dostane tri milióny eur. V rámci tejto sumy odsúhlasila vláda v marci aj príspevky pre Slovenský zväz biatlonu na rozvoj a dobudovanie infraštruktúry v Národnom biatlonovom centre v Osrblí a pre MBB a. s., na revitalizáciu a prestavbu Zimného štadióna Banská Bystrica.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM