Jakub Forgács Iné športy

Bystrica doslova žije futbalom. Medzinárodný turnaj aj autogramiáda Hamšíka

Nadšenci futbalu si pod Urpínom prídu na svoje. Sily si u nás merajú hráči z Číny, Bulharska, Ukrajiny, Poľska a Maďarska a príde aj bystrická hviezda.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica doslova žije futbalom. Medzinárodný turnaj aj autogramiáda Hamšíka
10
Galéria
Zdroj: TASR

Európske mesto športu Banská Bystrica hostí od piatka mladých futbalistov z Číny, Bulharska, Ukrajiny, Poľska a Maďarska. Na medzinárodnom futbalovom turnaji mládeže sa zúčastňuje 12 tímov.

Autogramiáda Hamšíka

„Futbalisti z partnerských miest a slovenských futbalových klubov bojujú O pohár mesta Banská Bystrica. Sily si v piatok zmerali na ihriskách v Kremničke a Rakytovciach. V zápasoch o umiestnenie budú hráči pokračovať v sobotu (17. júna) od 9:00 v Kremničke. Slovenské futbalové kluby zastupujú Dukla Banská Bystrica, JUPIE Podlavice, MFK Lokomotíva Zvolen, ŽP ŠPORT Podbrezová, TJ Duslo Šaľa, MŠK Rimavská Sobota a FK Spišská Nová Ves. Ich súpermi sú športovci z čínskeho Panyu, bulharskej Montany, poľského Radomu, nemeckého Halberstadtu či ukrajinského mesta Sumy,“ priblížila Dominika Mojžišová z kancelárie banskobystrického primátora.

Návštevníci sa v sobotu môžu tešiť aj na autogramiádu ambasádora Európskeho mesta športu Mareka Hamšíka či bývalých futbalistov Dukly Ľubomíra Faktora, Róberta Semeníka, Norberta Juračku a Martina Poljovku.

Pohyb pre dobrú vec

V nedeľu (18. júna) sa budú Banskobystričania hýbať pre dobrú vec na podujatí Naučme deti športovať. Je to každoročná dobročinná akcia zameraná na pomoc deťom, ktoré trpia detskou mozgovou obrnou, a tiež príkladom toho, že prostredníctvom športu sa dá pomáhať sebe i druhým.

„Cieľom akcie je zabaviť sa, športovať a zároveň vyzbierať finančné prostriedky, ktoré sú potrebné na terapie pre deti občianskeho združenia Nožička a PONS. Veľkí i malí sa môžu aktívne zapojiť a zahrať si futbal, hokej, basketbal či tenis. Chýbať nebude ani biatlon a atletika. Priestor dostanú i športy ako cyklistika, karate, motošport a skoky na lyžiach,“ dodala Mojžišová.

Na akcii sa zúčastnia i hokejoví majstri a ďalší slovenskí športovci. O spev a tanec sa postarajú členovia folklórneho súboru Urpín a o zábavu herci Lukáš Latinák, Marián Miezga, Robo Jakab a Milan Ondrík.

Marek Hamšík
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM