Jakub Forgács Šport

Bystrica bude hostiť medzinárodný turnaj v džude: Medzi borcami aj majstri sveta a Európy

Na medzinárodnom turnaji sa pod Urpínom predstaví kvalitná skladba borcov. Napriek tomu na ňom budú chýbať slovenskí i českí šampióni. Aký majú dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica bude hostiť medzinárodný turnaj v džude: Medzi borcami aj majstri sveta a Európy
Zdroj: TASR

Na 30. ročníku medzinárodného Turnaja SNP v džude sa zíde v sobotu v banskobystrickej hale na Štiavničkách opäť zaujímava skladba borcov. Absolútna špička sa už síce zameriava na MS v ruskom Čeľabinsku, no ‚druhý sled‘ si v hale na Štiavničkách príde na svoje. Začiatok turnaja je o 10:00, o 16:00 nasleduje finálový blok.

Riaditeľ turnaja Ján Gregor ml. označil účasť za dobrú. „Po minulom rekordnom ročníku sa chceme k nemu priblížiť a čísla naznačujú, že by sme mohli dosiahnuť účasť okolo 150 mužov a žien,“ povedal.

Možnosť štartovať využijú aj niektoré zaujímavé osobnosti. „Ohlásili sa niektorí bývalí majstri sveta a Európy, v stovke minuloročný armádny svetový šampión. Samozrejme, musíme sa zaobísť bez nášho najlepšieho Milana Randla, ktorý už 27. augusta odlieta na svetový šampionát. Patrí sa mu šetriť, rovnako ako ďalším, aj preto náš turnaj vynechá najlepší český džudista Lukáš Krpálek. Minulý rok si tu trošku pred MS zranil lakeť a odvtedy si dáva väčší pozor,“ pokračoval Gregor.

Lukáš Krpálek si turnaj SNP obľúbil, v hmotnosti do 100 kg zvíťazil na memoriáli dvakrát, vlani ho vystriedal Jurica Katič z chorvátskeho Judo Club Panda. Súčasťou turnaja je Memoriál Zoltána Pálkovácsa v hmotnosti do 100 kg, v ktorej tento bývalý slovenský reprezentant pôsobil. „Niektorí účastníci sa viditeteľne zameriavajú na túto kategóriu a prémiu 1 000 eur za prvé miesto,“ dodal Ján Gregor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM