Jakub Forgács Kultúra

Bystrica ako mesto vzdelanosti: Ako tu vyzeralo školstvo v stredoveku a po II. svetovej vojne?

Spomínate si na časy, kedy ste sedeli v školských laviciach? Pred stovkami rokov vyzerali školy a výučba úplne inak. Vďaka historickým záznamom sa do týchto dôb môžete vrátiť aj dnes a spoznať tak históriu školstva v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica ako mesto vzdelanosti: Ako tu vyzeralo školstvo v stredoveku a po II. svetovej vojne?
Zdroj: TASR

Tak ako každú druhú nedeľu v mesiaci, aj v októbri sa môžete vydať na Potulky mestom so sprievodcom, ktorý vám priblíži históriu mesta pod Urpínom. Informačné centrum Banská Bystrica vás tento mesiac pozýva na Potulky mestom – „História školstva v Banskej Bystrici“ II. časť rozprávania o školách v minulosti až po súčasnosť.

Októbrové Potulky mestom sú pokračovaním rozprávania o školstve v Banskej Bystrici ako o centre vzdelanosti od najstarších záznamov do začiatku 20. storočia. Priblížia aj obdobie po II. svetovej vojne a zmeny v systéme školstva.

Stretnutie účastníkov je v nedeľu o 14:00 na Námestí SNP pri Mariánskom stĺpe. Prehliadku bude viesť sprievodkyňa Lýdia Búliková. Poplatok: 2 eur, deti do 12 rokov bez poplatku.

Foto: ilustračné

Banská Bystrica ako mesto vzdelanosti: Ako vyzeralo školstvo v stredoveku a po I
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM