Jakub Forgács Samospráva

Búrlivá diskusia na zastupiteľstve: Gogola sa po tomto kroku postaral o rozruch!

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva bolo rušno. Primátor Peter Gogola pridal do programu bod o rušení nájmu parkovacích plôch v Banskej Bystrici. Čo na to poslanci?

Ilustračný obrázok k článku Búrlivá diskusia na zastupiteľstve: Gogola sa po tomto kroku postaral o rozruch!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Peter Gogola zaradil do programu dnešného 30. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici aj bod o zrušení nájmu parkovacích plôch spoločnosti EEI. Medzi poslancami tým vyvolal búrlivú diskusiu.

Otázna výstavba parkovacích miest

„Bavíme sa tu o zrušení uznesenia, v ktorom sa hovorilo o vybudovaní parkovacích plôch za 2,5 milióna eur do roku 2015. Ako ste uvažovali, keď ste toto nové uznsenie navrhovali?,“ spýtal sa mestský poslanec Martin Turčan.

„Keď je takýto vážny material predložený, treba ho odôvodniť. Žiadal som analýzu toho, čo by stálo parkovanie, keby ho malo na starosti mesto. Žiaľbohu, ten material nikto nepripravil a nedal nám ho,“ pokračoval Pavol Katreniak.

Lichý: Zmluva nie je výhodná

Mestský poslanec Jakub Gajdošík navrhol, odkiaľ možno čerpať financie na parkovacie miesta. „Ak ideme zrušiť tú zmluvu za 2,5 milióna eur, treba povedať, za čo sa budú stavať parkovacie miesta. Mali by sme sa vrátiť k návrhu, aby na túto výstavbu išli peniaze, ziskané za rezervačné miesta,“ povedal.

Podľa Milana Lichého bola zmluva s EEI bola uzatváraná veľmi potichu, vedel o nej bývalý primátor a podpísali ju ľudia, ktorí tu teraz nie sú. „Zmluva vyšla na svetlo sveta až v tomto volebnom období a myslím si, že nie je výhodná. Treba však doplniť, ako sa po jej zrušení bude riešiť výstavba parkovacích miest,“ povedal.

Na záver rozpravy dal mestský poslanec Igor Kašper návrh na doplnenie finančnej analýzy k tomuto bodu a následné predloženie materiálu. Ten schválilo 29 poslancov, nikto nebol proti a jeden sa zdržal. Primátorov návrh poslanci neschválili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM