Stanislav Černák Správy

Burčiak, kolotoče aj množstvo stánkov: Milovníci jarmokov si vo Zvolene cez víkend prídu na svoje

Mnoho ľudí, stretnutia po rokoch, ale aj veľa zábavy, stánkov, kolotočov a burčiaku. Zvolenský jarmok už klope na dvere. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Burčiak, kolotoče aj množstvo stánkov: Milovníci jarmokov si vo Zvolene cez víkend prídu na svoje
Foto: Stanislav Černák

„Obľúbený Zvolenský jarmok bude opäť na pešej zóne v centrálnej časti Námestia SNP. Tam sa budú nachádzať všetky stánky, ktoré budú ponúkať široký sortiment. Kolotoče sa budú nachádzať v priestoroch bývalých Jegorovových kasární,“ informoval náš portál vedúci Oddelenia obchodu a služieb mesta Zvolen Karol Bocek.

Od 20 do 250 eur

Zvolenské jesenné trhy potrvajú od piatku 19. septembra do soboty 20. septembra, s tým je spojená aj uzávierka Námestia SNP pred opravu, ktorá platí od piatku 5:00 do nedele 5:00.

Ako nám už predčasom prezradil Karol Bocek, potvrdených mali už 150 stánkov. „Poplatky za prenájom sú rôzne. Stánky, ktoré ponúkajú remeslá platia prenájom 20 eur počas celého jarmoku. Najdrahšie sú stánky s burčiakom a občerstvením, kde stojí nájom na celý jarmok 250 eur,“ prezradil zaujímavé informácie vedúci Oddelenia obchodu a služieb.

Lákadlá

A načo sa budú môcť tešiť návštevníci jarmoku? „Jarmok bude bez noviniek, takže približne nato isté, čo bolo aj vlani. Medzi katolíckym kostolom a tribúnou budú klasicky stánky s rôznymi jarmočnými dobrotami, trdelníkmi a burčiakom. Nebudú chýbať ani stánky s ľudovými remeslami. Stánkov s ľudovými remeslami bude neúrekom. V ponuke bude koža, keramika a rôzne iné. Samozrejme nebudú chýbať ani cukrovinky, balóny a hračky pre najmenších,“ upresnil.

Pre návštevníkov zvolenského námestia a priľahlých peších zón bude v stánkoch pripravený široký sortiment od výmyslu sveta. V uličkách od katolíckeho a evanjelického kostola bude v stánkoch spotrebný tovar a textil.

Foto: ilustračné

Zvolenský jarmok 2014
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM