Aktualizované Jakub Forgács Správy

Bude bystrická autobuska v prevádzke aj od februára? Primátor sa vyjadril jasne

Mnoho Bystričanov malo obavy, či bude mať kto prevádzkovať moderný autobusový terminál v našom meste. Odpoveď už poznáme.

Ilustračný obrázok k článku Bude bystrická autobuska v prevádzke aj od februára? Primátor sa vyjadril jasne
13
Galéria
Zdroj: TASR

Pred pár dňami varoval investor, spoločnosť Primum, že „pokiaľ sa urýchlene nenájde iný prevádzkovateľ a Dopravný Podnik Banská Bystrica nájomnú zmluvu nepredĺži, autobusová stanica bude, z vyššie uvedených dôvodov, od 1. februáru uzavretá.“ Mnoho Bystričanov tak malo obavy, či budú môcť aj naďalej jazdiť spojmi z modernej stanice.

Po meste sa cez víkend dokonca začali objavovať letáky s logom mesta, ktoré informovali o jej zatvorení. Vedenie mesta ich však označilo za lživé a primátor ubezpečil ľudí, že nie je žiadny dôvod na paniku.

Aktuálne to vyzerá tak, že „hrozba“ zatvorenia stanice je skutočne zažehnaná. „Rokovania spoločnosti Primum, s prevádzkovateľom autobusovej stanice Terminal Shopping Center za účasti mesta dopadli úspešne," uviedol v stredu primátor mesta Ján Nosko.

"K uzavretiu dlhodobej nájomnej zmluvy medzi investorom a Dopravným podnikom mesta Banská Bystrica, došlo v Brne 30. januára 2018. Znamená to, že moderný autobusový terminál poskytne cestujúcej verejnosti všetky služby v štandardnom režime aj od 1. februára 2018,“ dodal Nosko.

„S veľkou radosťou vám oznamujeme, že včera v neskorých večerných hodinách došlo po dlhých a náročných rokovaniach k dohode medzi spoločnosťou Primum a Dopravným podnikom mesta Banská Bystrica na dlhodobej nájomnej zmluve v trvaní 10 rokov. Veľmi sa tešíme, že sľub, ktorý sme Banskobystričanom dali, že do poslednej chvíle budeme za nich bojovať sme splnili a naša najmodernejšia stanica na Slovensku bude naďalej slúžiť občanom a návštevníkom Terminal centra,“ uviedol v stredu poobede v stanovisku Michal Milata, riaditeľ spoločnosti Primum.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery bystrickej autobusky!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Takto vyzeralo otvorenie bystrickej autobusovej stanice
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM