Jakub Forgács Samospráva

Bude Bystrica spolupracovať s FK Dukla? Stanovisko vedenia mesta znie jasne!

Futbalový klub Dukla Banská Bystrica trápili viaceré problémy. Či už išlo o zlú finančnú situáciu alebo vypadnutie futbalistov z prvej ligy. Čo povedal primátor o ďalšej podpore klubu zo strany mesta?

Ilustračný obrázok k článku Bude Bystrica spolupracovať s FK Dukla? Stanovisko vedenia mesta znie jasne!
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

V júni 2015 sa uskutočnili rokovania vedenia mesta so zástupcami Futbalového klubu Dukla. Predmetom bolo riešenie zlej finančnej situácie klubu, a tiež jeho ďalšie pôsobenie s cieľom záchrany mládežníckeho futbalu v Banskej Bystrici. Vedenie mesta v stredu na mediálnom brífingu informovalo o ďalších krokoch v tomto vzťahu.

Samospráva sa minulý rok zaviazala k tomu, že vedeniu FK Dukla poskytne absolútnu súčinnosť v oblasti krízového manažmentu a finančnej i personálnej stabilizácie klubu. Podmienkou bolo vysporiadanie finančných záväzkov zo strany FK Dukla voči tretím osobám do 31. decembra 2015.

„Aj napriek tomu, že do stanoveného termínu k vysporiadaniu nedošlo, po dohode sme sa rozhodli klubu poskytnúť druhú šancu. Našim primárnym zámerom bola záchrana mládežníckeho futbalu a súťaží pre mládežníkov v rámci útvaru talentovanej mládeže a zároveň záchrana družstva dospelých v druhej najvyššej súťaži, čo sa aj podarilo. Okrem iného v kategórii U 15 vybojovali športovci tretie miesto na Majstrovstvách Slovenska,“ uviedol primátor mesta Ján Nosko.

Keďže nedošlo k vysporiadaniu záväzkov klubu zo strany majiteľa klubu do 31. decembra 2015, po dohode s ním krízový manažment požadoval vysporiadanie záväzkov klubu voči tretím osobám do konca súťažného ročníka 2015/2016. Nakoľko do dnešného dňa sa tak nestalo, podpora klubu v súčasnom režime zo strany mesta Banská Bystrica nie je možná.

„Po zhodnotení súčinnosti s majiteľom Futbalového klubu Dukla sme sa na základe všetkých faktov rozhodli našu spoluprácu zo strany mesta na teraz ukončiť. Dôvodom je neplnenie dohôd týkajúcich sa vysporiadania záväzkov,“ dopĺňa primátor mesta Ján Nosko.

Čítajte tiež:

Polícia otvorene: Dočkáme sa na 3 problematických bystrických križovatkách zmi­en?

Prehľad prípravných stretnutí: Barani proti tímom z Maďarska aj Walesu

FOTO: Brífing vedenia mesta o spolupráci s FK Dukla
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM