Monika Obrtalová Rôzne Rôzne

Bohatý kultúrny víkend prilákal stovky návštevníkov

Víkend sa niesol v znamení bohatého kultúrneho programu, ktorý do Banskej Bystrice prilákal množstvo návštevníkov nielen z krajského mesta, ale aj širokého okolia. Priaznivci jazzovej hudby si mohli na hlavnom námestí vychutnať v poradí už 16. medzin

Medzinárodný dixielandový festival privítal tento rok v krajskom meste okrem slovenských kapiel aj hostí z Poľska, Maďarska a Česka. Na podujatí však nechýbali ani banskobystrické kapely, napríklad populárna BB Band Dixieland Jazz Band, ktorá oslávila 25 rokov od svojho založenia krstom nového CD. Na festivale sa takisto predstavila aj jedna z najznámejších dixielandových kapiel z Maďarska – Miskolc Dixieland Band a hviezda večera – americká jazzová speváčka Harriet Lewis.

Návštevníci centra mesta si okrem tónov jazzovej hudby mohli vychutnať aj večerné prehliadky v miestnych múzeách a galériách. Svoje brány nechali návštevníkom otvorené až do neskorých večerných hodín Stredoslovesnké múzeum a Stredoslovenská galéria. Okrem prehliadky stálych expozícií si mohli záujemcovia vypočuť aj odborný výklad lektorov, ktorí sa pri tejto príležitosti obliekli do dobových kostýmov. Najmenší návštevníci výstav sa mohli zasa aktívne zapojiť do rôznych hier a súťaží, ktoré boli súčasťou expozícií v Stredoslovenskom múzeu, Stredoslovenskej galérii a takisto aj v Štátnej vedeckej knižnici.

moo, TASR

kult_sobota
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM