Michal Majer Kultúra

Bohatá sobotná ponuka akcií s jednou zmenou

Táto sobota bude v Banskej Bystrici mimoriadne bohatá na rôzne kultúrne akcie. Námestie SNP obsadí jednodňový minifestival World Music Fest, na plážovom kúpalisku zabaví mladú generáciu festival Fun Radio Dohoda a deti sa budú môcť zabaviť na benefič

Podujatie Športové hviezdy Slovenska deťom 3, ktoré organizuje Slovenské hemofilické združenie v spolupráci s Michalom Handzušom, Marekom Hamšíkom a Richardom Zedníkom, sa nakoniec neuskutoční v areáli ZŠ Golianova, ale v areáli plážového kúpaliska. Zmení sa aj vstupné. Pôvodne mali osoby nad 15 rokov platiť vstupné 1 euro, teraz je však vstup úplne zadarmo. Na deti čaká množstvo súťaží, pri ktorých ich budú doprevádzať naši elitní športovci. Novinkou je tombola, v ktorej bude možné vyhrať originálne športové veci. Tá bude prebiehať počas celého podujatia a cena tombolového lístka bude 1 euro. Prvá cena v tombole je obzvlášť lákavá – večera pre 2 osoby s Michalom Handzušom a Marekom Hamšíkom! Akcia začína o 11:00.

O niekoľko metrov ďalej bude mladých ľudí zabávať festival Fun Radio Dohoda. Od 12:00 sa areál začne zapĺňať divákmi aj účinkujúcimi. Predstavia sa kapely a speváci ako Miro Šmajda, No Name, Chinaski, Hudba z Marsu alebo Richard Muller či Tina a Rytmus. Táto akcia bude patriť pravdepodobne k vrcholom tohtoročného kultúrneho leta v Banskej Bystrici. Jej záver bude až v ranných hodinách, keďže od polnoci čaká na návštevníkov open-air diskotéka pod taktovkou slovenskej dídžejskej jednotky – Milana Lieskovského.

Zábava z iného súdka čaká na ľudí na Námestí SNP, ktoré bude hostiť 2. ročník jednodňového letného minifestivalu WORLD MUSIC FEST: Vône a tóny sveta. Festival, ktorý organizuje Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu v rámci Banskobystrického kultúrneho leta predstaví zaujímavých a netradičných umelcov. Návštevníci budú môcť vzhliadnuť krátke filmy v originálnej jurte, privoňať a ochutnať gastronomické špeciality z Afriky, zúčastniť sa čajových obradov altajských šamanov, zahrať, zaspievať a zatancovať si v tanečných workshopoch a predovšetkým si vychutnať hudobné vystúpenia zahraničných hostí. Začiatok akcie je o 18:00.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM