Michal Majer Hokej

Bodová žatva Baranov pokračuje!

V 13. kole extraligy čakalo na banskobystrických hokejistov ďalšie stredoslovenské derby, tentokrát proti Martinu. Hoci boli hostia veľmi vyrovnaným súperom, nakoniec aj po tomto zápase stále platí, že Barani naposledy prišli o všetky tri body len v

HC'05 B. Bystrica – MHC Martin 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Góly: 2. a 32. Hvila, 40. Tománek – 7. Jabrocký, 51. Trokan

Rozhodcovia: Rudý – M. Orolín, Návratek, vylúčení 4:4, navyše Klepáč (Martin) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 1221 divákov.

Martinčanov hnala v derby zápase stredoslovenského regiónu túžba odčiniť domácu prehru so Skalicou a prvú tretinu aj nádejne zvládli. Na rýchly gól domáceho Hvilu, horúcej posily ‚baranov‘, stihli pohotovo reagovať už v 7. min, keď Jabrocký zblízka zužitkoval nahrávku Urama.

Na oboch stranách vzniklo klasické pretláčanie kto z koho, ktoré čiastočne rozlúskla druhá tretina. V 32. min Šechného nadhľad spôsobil, že opäť Hvila prekonal Dzubinu druhýkrát a keď Tománek 37 sekúnd pred prestávkou pomocou teču brániaceho Novotného pridal ďalší gól, nad Martinčanmi sa začalo zmrákať.

V záverečnej tretine sa čakal nápor hostí, no proti kompaktnej obrane domácich to mali veľmi ťažké. V presilovke spálil možnosť Hudec, Vantroba o pár sekúnd nastrelil žŕdku a bolo zrejmé, že vidina bodov sa pre Martinčanov postupne rozplývala. Malá šanca na zvrat sa naskytla pri presilovke desať minút pred koncom a Trokan ju aj využil. Pohodlne, s dorážkou do prázdnej bránky. Čakalo sa, že hosťom vyrašia krídla, bez väčších šancí však ťažko mohli pomýšľať na zvrat a ‚barani‘ si v podstate bez vážnejších starostí ustrážili trojbodový zisk. Určitá komplikácia vznikla pri power play hostí 86 sekúnd pred koncom, vyznela však naprázdno.

Zdroj: TASR

Bodová žatva Baranov pokračuje!
1
Galéria
hokejbbmt
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM