Marcel Mojžiš Krimi

Bitka v herni: Mladík zmlátil Róma a vykrikoval šokujúce slová!

V herni došlo k bitke, ktorá upútala pozornosť. Miroslav napadol Róma a zbil ho, pričom vykrikoval šokujúce slová.

Ilustračný obrázok k článku Bitka v herni: Mladík zmlátil Róma a vykrikoval šokujúce slová!
Zdroj: TASR

Podmienečný trest na šestnásť mesiacov potvrdil v utorok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Miroslava Brhlíka (33) zo Zvolenskej Slatiny. Brhlík vo zvolenskej herni napadol o rok mladšieho Róma Karola a zbil ho, pričom na neho vykrikoval „cigáni do plynu, treba vás dať na papierovú loď, vy negri“. Tým spáchal rasovo motivovaný prečin v súbehu s ublížením na zdraví a výtržníctvom.

Údery päsťou do hlavy

Inkriminovaný skutok sa stal ešte v júni 2007 vo zvolenskej herni. Poškodený Róm si deň pred incidentom zarobil peniaze na brigáde a noc strávil hraním na automatoch v herni a popíjaním alkoholu.

Ráno prišiel do herne obžalovaný s kamarátmi a do Karola zapárali, nakoniec ho Brhlík viackrát päsťou udrel do hlavy a nadával mu. Karol pri útoku utrpel pomliaždenie tváre a zlomeninu nosa, z čoho sa liečil dva týždne. Brhlík spáchanie skutku poprel a tvrdil, že bol u kamaráta v Detve, čo mu dosvedčili jeho kamaráti.

Pracoval ako vyhadzovač

Okresný súd vo Zvolene v roku 2009 uznal Brhlíka za vinného podľa obžaloby a uložil mu jeden rok odňatia slobody nepodmienečne. Krajský súd rozsudok v septembri 2009 potvrdil. Avšak v roku 2011 súd vo Zvolene povolil obnovu konania, pretože sa prihlásil svedok, ktorý tvrdil, že nie Brhlík, ale on napadol Róma.

Nové pojednávanie však súd nepresvedčilo a tvrdenie nového svedka označil za účelové. Preto v januári 2014 rozhodol opätovne o vine Brhlíka, ale uložil mu trest šestnásť mesiacov podmienečne. Zohľadnil pritom odstup času od skutku a skutočnosť, že od posledného výkonu trestu v roku 2009 viedol Brhlík riadny život.

Brhlík s verdiktom nebol spokojný a odvolal sa. Krajský súd v Banskej Bystrici mu nevyhovel a odvolanie zamietol. Obžalovaný, ktorý pracoval ako vyhadzovač v bare v Krupine, sa na odvolacom konaní ospravedlnil. Zbitému Karolovi musí zaplatiť bolestné 668 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM