Tomas Gemza Hokej

Bitka rivalov: Pred zápasmi vo Zvolene

Vyhrať! Nič iné dnes banskobystrickým hokejistom vo Zvolene neostáva, ak nechcú ponúknuť súperovi tri mečbaly. Zbabrané zápasy doma mrzia. Akokoľvek dobrý môže byť herný prejav, v play-off sa počítajú len víťazstvá. A Bystrica nemá zatiaľ ani jedno.

Pucher očakáva vypredaný zvolenský štadión

Séria Banskej Bystrice a Zvolena je zatiaľ jediná, kde lepšie postavený tím po základnej časti ťahá za kratší koniec. Zároveň je to však séria s najväčšími emóciami a zrejme aj s najkvalitnejším hokejom. To by malo pokračovať aj vo Zvolene. „Určite to bude podobný boj ako predtým. Každý do toho pôjde naplno a obraz stretnutí sa podľa môjho názoru nijak nezmení. Opäť to rozhodnú momenty, lepšie zvládnutie presiloviek, disciplína a efektivita. Séria sa zatiaľ vyvíja v náš prospech a budeme sa snažiť podať rovnaké výkony ako v Banskej Bystrici. Musíme sa však dať pozor na súpera, ktorý určite nastúpi s veľkým odhodlaním a bude nebezpečný,“ varuje skúsený útočník HKM Peter Pucher.

Zvolenčania rozohrali sériu nad očakávanie. Možno ani sami neverili, že pod Urpínom dvakrát zarmútia domácich fanúšikov. Prílišný optimizmus však Pucher nepripúšťa. „Vôbec si nemyslím, že je všetko rozhodnuté. Ani som nemal pocit, že mladších hráčov treba krotiť. Pripravujeme sa s plnou vážnosťou a skutočnosť, že máme dvojzápasový náskok si veľmi nepripúšťame. Nechceme podľahnúť uspokojeniu. Ja verím, že sa tak nestane. Svedomito sa pripravujeme a určite podáme zodpovedný výkon,“ hovorí. Zápasy majú skvelú atmosféru a veru, vo Zvolene sa očakáva návšteva sezóny. „Pevne verím, že ľudia prídu v slušnom počte a bude to mať svoju kvalitu. Vôbec prvý raz si myslím, že by malo byť absolútne vypredané. Azda bude návšteve zodpovedať aj hokej,“ prial si vicemajster i majster sveta.

Bystričania sú v hernom útlme, doľahla na nich kríza a viaceré média vyvolávajú zlých duchov z minulej sezóny. Séria prehier sa naťahuje, Šimonovič má zdravotné problémy a v tíme Bystrice badať nervozitu. „Neviem, my sa o ich problémy či formu nezaujímame. Samozrejme, chalani čítajú noviny, majú v tom prehľad, no nemôžeme kalkulovať a riešiť súpera. To by nebolo dobre pre nikoho,“ myslí si Pucher.

Zvolenčania si počas dvoch dní voľna oddýchli a zodpovedne pracujú na tom, aby doma pokračovali vo výkonoch, ktoré predviedli na bystrickom ľade. „Vyliečili sme si svoje boľačky, drobné zranenia, trochu sme vypli, na tréningoch sme nacvičovali isté herné situácie, ale to je asi tak všetko. Ja osobne som bol v tomto peknom počasí na prechádzke. Musím si od hokeja aj odpočinúť,“ dodal Pucher.

Šechný: Verím, že sa zomkneme

Trochu horšia nálada ako vo Zvolene je u „susedov“. Skúsený útočník Richard Šechný očakáva neďaleko zvolenského zámku podobnú úroveň zápasov ako v Banskej Bystrici. „Bude to podobný hokej ako v Banskej Bystrici, iné sa čakať nedá. Akurát Zvolen bude asi menej stiahnutý a viac sa bude snažiť o útok, keďže teraz budú doma oni,“ predpovedá.

Bystričania padli do istého kŕču. Už záver základnej časti naznačoval, že nervozita stúpa a pohoda sa z bystrických hokejok vytráca. Proti „baranom“ navyše stoja dobre namotivovaní a odhodlaní súperi zo Zvolena, ktorí síce vyzerali ku koncu ročníka všelijako, ale trénerská zmena im, zdá sa, pomohla. „Je síce pravda, že sme nevyhrali už sedem zápasov a mohli by sme hrať aj lepšie. Na druhej strane, keď si pozriete priebeh úvodných stretnutí série, nemáme prečo panikáriť. V oboch sme dvakrát viedli, nastrelili sme nejaké žŕdky a nepremenili viacero čistých šancí. V druhom zápase sme spravili len niekoľko chýb a súper nám dal asi z piatich šancí štyri gól. Už s tým nič neurobíme. Musíme pokračovať v našej snahe a veriť, že šťastena sa vo Zvolene prikloní k nám,“ dúfa vysoký útočník.

Stav série je síce 0:2, ale Bystrica rozhodne zbrane neskladá. Do Zvolena to majú jej hráči na skok a chcú aj s podporou fanúšikov privodiť obrat. „Verím, že nás tento stav ešte viac zomkne, nenastúpime s hlavou dole a určite chceme zabojovať. Hlavne v obrane musíme podať lepší výkon a potom sa dá séria aj vyrovnať,“ je presvedčený Šechný. Vrásky na čele celej Banskej Bystrice robilo a zrejme aj stále robí neprehľadné zranenie Miroslava Šimonoviča. Jeho štart v ďalšom zápase je však podľa Šechného vysoko reálny. „Ja si myslím, že Miro pôjde do bránky. Už teraz v treťom zápase by mal chytať,“ naznačuje niekdajšia opora Košíc, Zvolena, Kežmarku či Popradu.

Zdroj: www.hokejportal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM