Jakub Forgács Hokej

Bilancovanie po piatom finále s Nitrou. Handzuš a Majdan o prehre na ľade súpera

Stav finálovej série fanúšikov baranov neteší. Po prehre pod Zoborom majú bystrickí hokejisti nôž na krku a ak chcú pomýšľať nad titulom, na domácom ľade musia zvíťaziť. Opory tímu teraz prehovorili...

Ilustračný obrázok k článku Bilancovanie po piatom finále s Nitrou. Handzuš a Majdan o prehre na ľade súpera
Zdroj: TASR

Raketový nástup a využitie presiloviek rozhodlo o tom, že aj v piatom finálovom zápase hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HC'05 iClinic Banská Bystrica, vyhral opäť domáci tím.

Príliš veľa chýb

Finálové duely majú zatiaľ takmer identický scenár, domáci tím nastúpi do zápasu s veľkou energiou, rýchlo dá góly a hosťujúci tréner musí brať oddychový čas. Podobne to vyzeralo aj piatom zápase, Nitrania otvorili skóre už v prvej minúte, druhý gól prišiel o päť minút neskôr a tréner Bystrice Vladimír Országh tak musel rázne dohovárať svojim hráčom počas timeoutu. „Asi je to tým, že každý ide na domácej pôde do toho naplno. Je v tom aj kúsok šťastia, lebo hokej je aj o šťastí,“ zamyslel sa nad úvodmi zápasov útočník „baranov“ Juraj Majdan.

Bystričania v prvej tretine kopili chyby, od väčšieho počtu gólov ich uchránil výborne chytajúci Jason Bacashihua. „Urobili sme príliš veľa chýb. Máme veľmi dobrých útočníkov, ale oslabenia sme nehrali dobre, príliš často sme sa nechali vylučovať. Prilíš veľa chýb na to, aby sme v Nitre dokázali vyhrať,“ nešetril kritikou Michal Handzuš.

Nevyužité presilovky

Hostia spod Urpína sa osmelili až v druhej časti zápasu, keď zvýšili stupeň agresivity, z čoho pramenili až tri góly. Tentoraz boli pod tlakom domáci, nechali sa často vylučovať a keby niet výborného Lakosila v bránke, mohlo skóre po druhej tretine vyzerať úplne inak. Náhradník Michala Valenta prišiel do zápasu za stavu 3:2 a svoj tím podržal hlavne v dvojminútovej presilovke päť na tri. Napriek tomu si Handzuš myslí, že tento úsek nebol v stretnutí rozhodujúci. „Ani nie, keďže sme hneď potom dali gól. Potrebovali sme dať jeden gól do konca tretiny, aby sme to znížili a mali šancu v tretej tretine. To sa nám aj podarilo. Nemyslím si, že sa tam lámal chlieb, ale také presilovky by sme mali využívať,“ povedal.

Bystrica síce vyrovnala v 50. minúte Bastom, ale využívanie presiloviek sa ukázalo ako rozhodujúce v tomto stretnutí. „Majú výbornú presilovku, ale dalo sa to ubrániť. Neskladáme zbrane, šiesty zápas sa hrá u nás pred našimi skvelými fanúšikmi. Musíme doma vyhrať a potom to ešte skúsiť v Nitre,“ uviedol Majdan. „V kritických momentoch za stavu 4:4 sme mali dvakrát situáciu dvoch na jedného, nevyužili sme to,“ doplnil Handzuš.

Čítajte tiež:

Barani vycestovali pod Zobor: V piatom finálovom stretnutí na Nitru nestačili FOTO

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM