Jakub Forgács Iné športy

Biatlon priamo v centre Bystrice: Unikátny projekt spojí zdravých s hendikepovanými

Zápolenie v biatlone si môže vyskúšať skutočne každý. Teraz sa o tom budete môcť presvedčiť rovno na bystrickom námestí!

Ilustračný obrázok k článku Biatlon priamo v centre Bystrice: Unikátny projekt spojí zdravých s hendikepovanými
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Prístav nádeje prichádza s unikátnym športovým podujatím s názvom Biatlon (nielen) pre hendikepovaných. Konať sa bude už v sobotu 3. septembra od 13:00 do 17:00 na Námestí Štefana Moysesa pri Barbakane. „Ide o nultý ročník, avšak veríme, že aj ľudia so zdravotným postihnutím mu prídu, ako sa hovorí, na chuť. Našim cieľom je, aby sme tento druh bezpečného športu priblížili nielen ľuďom s hendikepom, ale aj rodičom s deťmi a všetkým, ktorých oslovuje myšlienka zrealizovania prvého biatlonu pre hendikepovaných na Slovenku,“ hovorí predsedníčka OZ Prístav nádeje, Marcela Václavková Konrádová.

Laserový biatlon je moderný a bezpečný druh športovej aktivity. Trať je navrhnutá v spolupráci so slovenským biatlonistom Dušanom Šimočkom tak, aby ju zvládol každý jeden účastník bez ohľadu na hendikep, v trvaní 5 minút. „Streľba v biatlone, alebo v samotnej športovej streľbe, nikdy nebola dostupnejšia ako v prípade laserových pušiek ktoré autentickým vzhľadom a funkčnosťou simulujú streľbu zo vzduchových pušiek. Myšlienka zorganizovať biatlon pre handicapovaných je jednou z množstva podujatí, ktoré sa snažím priniesť verejnosti. Dúfam, že svojou účasťou podporíte túto skvelú myšlienku a prídete si to vyskúšať,” pozýva na podujatie biatlonista Dušan Šimočko.

Návštevníci si zasúťažia, no zároveň si odnesú príjemné zážitky a vecné ceny. Okrem iného organizátori podujatia mysleli aj na tých, ktorí tvoria nosnú časť tohto podujatia – na osoby so zdravotným postihnutím a tak pre nich zabezpečili aj servis invalidných vozíkov, na ktorých budú súťažiť. „Trochu sa zabavíme, trochu si zašportujeme. V každom prípade však tento projekt znázorňuje, že biatlon môže robiť skutočne každý, i vy,“ konštatuje ďalej predsedníčka združenia Václavková Konrádová.

Nebude chýbať bohatý kultúrny program na hlavnom pódiu, vecné ceny pre účastníkov a špeciálne ceny pre výhercov jednotlivých kôl. „Som rád, že v čase zisku titulu Európske mesto športu 2017 môžeme rozšíriť ponuku športových podujatí o unikátny projekt a práve v Banskej Bystrici odštartovať novú tradíciu. Verím, že podujatie určené predovšetkým pre znevýhodnené skupiny ľudí bude v našom meste športu úspešné a privíta mnohých nadšencov," hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Čítajte tiež:

VIDEO: Hokejisti UMB sa poriadne predviedli. V plnej výstroji vyvádzali na kúpalisku

Veľká pocta pre trénera baranov. Országh získal ocenenie pre najlepšieho trénera

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM