Jakub Forgács Šport

Opäť sa bude bežať pre život: V Bystrici aj s Nasťou Kuzminovou a Vladom Országhom

Tento rok prebehne už šiesty ročník najväčšieho nesúťažného športového podujatia dobročinného charakteru Beh pre život. Centrom Banskej Bystrice sa bude utekať v sobotu 11. mája.

Ilustračný obrázok k článku Opäť sa bude bežať pre život: V Bystrici aj s Nasťou Kuzminovou a Vladom Országhom

Boj s rakovinou

„Chceme vyzbierať 85 000 eur na kúpu laboratórneho prístroja NanoSight. Taký na Slovensku ešte nemáme a okrem výskumu v nano onkológii bude slúžiť i pre pacientov,“ uviedla prezidentka Nadácie Výskum rakoviny Margita Klobušická.

„Plánujeme pokoriť minuloročný rekord 14 824 účastníkov, ktorí na štartovnom prispeli sumou 85 000 eur,“ povedal správca Nadácie Tesco Michal Dyttert. Za vyzbierané peniaze sa kupil prvý laboratórny prístroj Incucyte na sledovanie nádorových buniek.

Beh pre všetkých

„Pre celé rodiny ponúkame možnosť aktívne žiť. Keďže pre niektoré deti bola štvorkilometrová trať dlhá, teraz pre ne pripravujeme kratšiu,“ zdôvodnil Dyttert tohtoročnú novinku.

V každom zo šiestich miest sa behu zúčastní aj nejaká známa osobnosť. Patrónmi banskobystrického behu budú biatlonistka Nasťa Kuzminová a hokejista Vladimír Országh.

Počas predošlých piatich ročníkov sa Behu pre život zúčastnilo približne 43 000 ľudí, ktorí prispeli sumou 266 000 eur na výskum liečby rakoviny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM