Jakub Forgács Správy

Bezplatné poradenstvo v oblasti zdravia. Bystričanov vyšetria priamo na Mestskom úrade

Výšku hladiny cholesterolu, krvný tlak či množstvo telesného tuku v tele. Aj to vám zistia počas bezplatných vyšetrení na netradičnom mieste, Mestskom úrade. Pozrite, v ktorých dňoch!

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné poradenstvo v oblasti zdravia. Bystričanov vyšetria priamo na Mestskom úrade
Zdroj: TASR

Medzi mestom Banská Bystrica a Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) Banská Bystrica došlo k obnoveniu zmluvy. Odborní pracovníci Poradne zdravia pri RÚVZ tak budú opätovne poskytovať pracovníkom Mestského úradu (MsÚ), ako aj obyvateľom mesta od 9. mája bezplatné preventívne vyšetrenia a poradenstvo v oblasti zdravého životného štýlu.

„V prípade vyšetrenia zamestnanca MsÚ to budú vyšetrenia na zisťovanie výšky hladiny celkového a HDL cholesterolu, glukózy, triglyceridov v krvi, krvného tlaku, zastúpenia telesného tuku, či absolvovanie testu zdravé srdce. Súčasťou zmluvy je aj poradenstvo pre zdravú výživu, odvykanie od fajčenia, či poskytovanie ďalších požadovaných informácií v oblasti zdravého životného štýlu,“ uviedla vedúca Oddelenia podpory zdravia Silvia Kontrošová.

"Pre občanov Banskej Bystrice prípade ostatných vyšetrovaných osôb sa vyšetrenia budú týkať zisťovania výšky hladiny cholesterolu, krvného tlaku, zastúpenia telesného tuku, absolvovania testu zdravé srdce. Poradíme im aj ako sa zdravo stravovať, ako si odvyknúť od fajčenia, ale poskytneme im aj prípadné požadované informácie z oblasti zdravého životného štýlu. Pri zvýšených hodnotách jednotlivých biochemických parametrov sa odporučíme klientom opakovanú kontrolu,“ dodala Kontrošová.

Dodala, že prístup do vyšetrovacích priestorov bude umožnený všetkým záujemcom, vrátane zamestnancov MsÚ bezplatne v čase konania vyšetrení a poradenstva. Mesto umožní vyšetrenia a poradenstvo priamo v priestoroch MsÚ v zasadacej miestnosti Mestskej rady č. 250 bezplatným nájmom každý druhý pondelok v mesiaci v čase od 7:00 do 11:00. Presné termíny sú: 9. mája, 13. júna, 11. júla, 8. augusta, 12. septembra, 10. októbra, 14.novembra a 12.decembra 2016.

Čítajte tiež:

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Bystrici

Mesiac lásky s poriadnou romantikou v Bystrici. Zamilované foto aj špeciálna akcia pre zaľúbencov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM