Monika Obrtalová Iné športy

Bežec Matej Tóth podal heroický výkon

Slovenský reprezentant Matej Tóth z VŠC Dukla Banská Bystrica potvrdil avizované predsavzatia zvíťaziť na 31. ročníku medzinárodných chodeckých pretekov Dudinská päťdesiatka, tentoraz na kratšej dvadsaťkilometrovej trati. Aj keď zdatným súperom mu m

Zverenec trénera Juraja Benčíka nakoniec v takmer 11km sólo pochode nakoniec dosiahol v cieli svoj druhý najlepší osobný čas na 20 km 1:20:42. Ako potvrdil, keby Diniz s ním vydržal dlhšie, mohol byť čas v cieli kvalitnejší. „Škoda, že odstúpil z trate ešte pred prvou polovicou, ale na druhej strane po tak kvalitnom výkone ako dosiahol minulú nedeľu v Lugáne, tak sa čudujem, že tu štartoval,“ podotkol víťazný Tóth.

Spokojná v cieli bola aj chodkyňa VŠC Dukla Banská Bystrica Mária Czaková. Na rovnakej trati skončila v konečnom poradí na 3. mieste, za víťaznou Poľkou Buziakovou a Ukrajinkou Jakovenkovou, ale časom 1:37:41 už druhý krát potvrdila B-limit na londýnsku olympiádu. „Som tomu nemierne rada, lebo mala som nedávno zdravotné problémy a zdá sa, že môžem myslieť aj na lepšie výkony,“ vyjadrila sa v cieli spokojná nitrianska odchovankyňa. Zaroveň dosiahnutý výkon jej priniesol aj titul Majsterky SR pre rok 2012.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM