Jakub Forgács Futbal

Belasí si s nami pod Urpínom poradili: Prehrali sme aj vinou vlastného gólu

Hoci bol začiatok sobotného zápasu so Slovanom veľmi vyrovnaný a cez polčas bol stav ešte iba 2:2, z víťazstva v Banskej Bystrici sa tešili hostia. Druhý polčas jasne dominovali Bratislavčania a aj vinou Teixeirovho vlastenca sa im podarilo vyhrať 4:2.

Ilustračný obrázok k článku Belasí si s nami pod Urpínom poradili: Prehrali sme aj vinou vlastného gólu
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvý polčas sme boli aktívnejší

Obidva tímy začali od úvodu aktívne a už v 27. sekunde natiahol brankára Rodingera dobrou strelou spoza šestnástky „navrátilec“ Vittek. Ten sa vrátil do najvyššej slovenskej súťaže po desiatich rokoch a hýril aktivitou. Skóre však otvorili domáci: gólovej situácii predchádzal rohový kop, hostia neodvrátili loptu do bezpečia, prišiel ďalší center, po ktorom sa v pokutovom území najlepšie zorientoval medzi spleťou hráčov v prebiehajúcej 2. min Slančík – 1:0.

Bratislavčania taktiež ťažili zo štandardky v 14. min. Z ľavej strany poslal center pred bránku Žofčák, loptu poslal hlavou do žrde Vittek a následne sa z dorážky presadil Kladrubský – 1:1. Spoza veľkého vápna to potom skúšal Halenár, ale nemieril presne, na opačnej strane sa prezentoval dobrou strelou z takmer 30 metrov Považanec, ktorý loptu poslal k žrdi, ale Putnocký ju vytlačil na roh. Po polhodine hry si gólman Slovana poradil aj s projektilom Jur­ča.

Dukla bola aktívnejšia, ale inkasovala v 44. min po centri Bagayoka, keď sa pošmykol brankár Rodinger, z čoho ťažil na vzdialenejšej žrdi Vittek a hlavou poslal Slovan do vedenia – 1:2. Hostia sa však dlho netešili, pretože prišiel rýchly protiútok domácich, Ľupták z pravej strany poslal loptu do päťky, kde číhal pri žrdi šikovnejší Jurčo – 2:2.

Útok Slovana zavŕšil vlastencom Teixeira

Po zmene strán v úvodných minútach dominoval Slovan. V 48. min sa pekne uvoľnil v pokutovom území Milinkovič, mal voľnú bránku, ale loptu poslal do žrde a následne Vittekovu dorážku Rodinger kryl. Hostia sa presadili v 51. min: po prihrávke Milinkoviča z pravej strany sa dostal do typickej palebnej pozície na šestnástke Halenár a predviedol svoje strelecké umenie – 2:3.

Dukla potom tlačila, mala niekoľko príležitostí, ale Slovan si vyčkal na svoju chvíľu. V 71. min predviedol útočnú akciu, keď po Milinkovičovej prihrávke na Fořta si loptu poslal do vlastnej bránky Dionatan Teixeira – 2:4. Banskobystričania predviedli sympatický výkon, ale skúsenejší hostia si už v závere nenechali vziať víťazstvo. Najväčšiu možnosť nevyužil v 90. minúte pred Putnockým striedajúci Chrien.

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): „Slovan využil naše chyby v defenzíve, má skúsené mužstvo. Ak chceme nad týmto tímom vyhrávať, nemôžeme si dovoliť taký luxus, že im necháme toľko voľného priestoru pred vlastnou šestnástkou. Súper ma výborných hráčov, ktorí to využili. Moji zverenci sa snažili, išli na doraz, vrátili sme sa do zápasu druhým gólom, no po treťom inkasovanom to už bolo ťažšie. Možno našou neskúsenosťou sme tento duel nevedeli zdramatizovať a bodovať. Mojim hráčom dnes nemôžem vyčítať ochotu a oddanosť, rozhodli iba chyby v defenzíve.“

Jozef Valovič (tréner Slovana): „Do Banskej Bystrice sme sa tešili, pretože zápasy tu majú vždy náboj a koncom mája Slovan pod Urpínom prehral 0:1. Bystrica doma ešte v tomto ročníku neprehrala, čiže sme čakali ťažký duel. Pritvrdilo to aj počasie, pretože dva dni pršalo a poznačilo to terén. Hráčov som upozorňoval, aby nedostali gól v prvých minútach, ako to bolo v máji. Urobili sme však chybu, super to využil a viedol 1:0. Ku cti môjmu mužstvu patri to, že otočilo nepriaznivý vývoj. Celkovo to bol kvalitný duel. Diváci videli šesť gólov, tak mohli byť spokojní. Vyhrali sme zaslúžene, pretože streliť štyri góly v Banskej Bystrici nie je každodenná záležitosť. Tým je povedané všetko, víťazstvo si ceníme.“

FK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava 2:4 (2:2)

  • Góly: 2. Slančík, 45. Pavol Jurčo – 14. Kladrubský, 44. Vittek, 51. Halenár, 71. Dionatan Teixeira (vlastný)
  • ŽK: 45. B. Ľupták, 87. Slančík – 59. Milinkovič, 72. I. Žofčák, 73. Vrablec
  • Rozhodovali: Kráľovič – Balko, Žákech
  • 3390 divákov
  • Zostava Banskej Bystrica: Rodinger – Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira – B. Ľupták – M. Turňa, Brašeň, Považanec (75. Chrien), Savič (65. M. Marcin) – Pavol Jurčo (79. Peňaška), Slančík
  • Zostava Slovana: Putnocký – Bagayoko, Kladrubský, Niňaj, Čikoš (46. Vrablec) – I. Žofčák, Grendel, Halenár (78. K. Mészáros), Milinkovič – Vittek, Fořt (81. Soumah)
Belasí si s nami pod Urpínom poradili: Prehrali sme aj vinou vlastného gólu
7
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM