Monika Obrtalová Futbal

Bažík bude hrať za Bystricu

Skúsený tridsaťpäťročný stredopoliar Marek Bažík bude nasledujúcu sezónu obliekať dres slovenského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica. Bažík bol na Štiavničkách na týždennej skúške a naplno trénoval s tímom Štefana Zaťka. Skúsený tvorca hry pôso

„Angažovanie Mareka je ďalší krok, ktorý kopíruje našu filozofiu, kedy sa snažíme mať v kádri našich odchovancov, alebo v prípade Martina Jakubka a Mareka Bažíka hráčov, ktorým nie je Dukla ani po ich návrate ľahostajná,“ cituje klubový web „vojakov“ prezidenta klubu Tomáša Geista. Skúsený tvorca hry pôsobil v Dukle od mládežníckych kategórií až do roku 1999, potom hral v Podbrezovej, neskôr získal tri tituly so Žilinou, v drese ktorej si zahral aj proti londýnskej Chelsea. Po sezóne 2005/2006 smerovali jeho kroky do českého tímu Viktoria Žižkov.

Následne ho zlákala poľská Ekstraklasa a pôsobenie v tíme Polonie Bytom, ktorá však v uplynulej sezóne z najvyššej poľskej súťaže vypadla. „Po pravde nečakal som túto ponuku a veľmi ma potešila, aj keď som mal ešte jednu vážnu ponuku. Aj tréner ma chcel vidieť, lebo som mal problémy s chrbticou a aj ja sám som sa chcel otestovať. Priznávam, že som po týchto zápasoch trochu unavený, ale postupne sa do toho dostávam. Treba povedať, že v Poľsku sa netrénovalo tak kvalitne. Tu sa trénuje viac a ja verím, že od zápasu k zápasu to bude lepšie,“povedal Ba­žík.

Zdroj: TASR Foto: poloniabytom.com.pl

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM