Monika Obrtalová Rôzne

Barbarský útok vytočil primátora: Prečítajte si jeho list...

Domáci, ale aj zahraniční návštevníci Banskej Bystrice mali posledné dni možnosť pozrieť si zaujímavú výstavu Dialogy českého umelca Michala Trpáka a to priamo v centre mesta. Odfotiť sa alebo len ticho obdivovať sochy v nadživotnej veľkosti využili

Vážený pán Trpák,

s roztrpčením a veľkou nevôľou som počas uplynulého víkendu zachytil informáciu, že časť artefaktov zo série Sochařské Dialogy, ktoré aktuálne vystavujete v Banskej Bystrici, bola poškodená. Tento vandalský skutok je neospravedlniteľný a mrzí ma o to viac, že práve Vaše jedinečné umenie vnieslo do atmosféry Námestia SNP nový, veľmi príjemný aspekt, ktorý privítali nielen Banskobystričania, ale aj návštevníci nášho mesta.

Osobne som bol svedkom toho, ako sa okoloidúci so záujmom pristavili pri Vašich sochách a fotografovali sa v ich blízkosti. Úprimne ľutujem barbarský čin, ktorý sa stal a chcem sa Vám, aj v mene obyvateľov nášho mesta, za vzniknutú situáciu ospravedlniť. Zároveň Vás uisťujem, že podniknem všetky relevantné kroky smerujúce k vypátraniu vandalov a podám v tejto veci trestné oznámenie.

Vážený pán Trpák, ešte raz, prijmite prosím moje ospravedlnenie. Zároveň si dovoľujem Vám adresovať úprimnú prosbu, aby ste, aj napriek nepríjemnej situácii ktorá sa udiala, nezanevreli na Banskú Bystricu. Ubezpečujem Vás, že Vaše umenie si našlo v našom meste mnoho obdivovateľov a verím, že podobný trestuhodný čin majúci za následok poškodenie Vašich diel sa už nikdy nebude opakovať.

Foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM