Správy

Barbakan či Hodinová veža? Bystrické dominanty onedlho zažiaria modrou farbou

Bystrica sa pripojí ku krásnej celosvetovej akcii. Pri akej príležitosti sa dočkáme nevšedných okamihov?

Ilustračný obrázok k článku Barbakan či Hodinová veža? Bystrické dominanty onedlho zažiaria modrou farbou
8
Galéria
Zdroj: TASR

„Pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme, v rámci celosvetovej kampane „Vysvieťme to na modro!“, bude z 2. apríla na 3. apríla 2018 budova ESC vysvietená na modro, ako aj Barbakan a hodinová veža v Banskej Bystrici. Pripojíme sa k Bratislave, Žiline, Ružomberku, a tiež iným slovenským mestám, ako aj k stovkám významných budov po celom svete, ktoré budú osvetlené na modro,“ uviedla Mária Helexová, predsedníčka OZ Spoločnosti na pomoc osobám s autizmom (SPOSA) BB.

V duchu šírenia povedomia o autizme OZ SPOSA BB pripravuje 4. apríla 2017 od 9:00 do 13:00. v priestoroch budovy Auris na Rudlovskej ulici 53 deň otvorených dverí, kde bude predstavený pre záujemcov silmulátor autizmu /kancelária SPOSA BB/ a vo vestibule budovy budú dobrovoľníčky poskytovať informácie o aktivitách , ktoré OZ SPOSA BB realizuje.

Dňa 18. apríla 2018 (streda) sa od 9:00 do cca 14:00 uskutoční odborný seminár pod názvom „Nikto nikde“ pre učiteľov a vychovávateľov v špeciálnych školách / Cieľová skupina: Učitelia ŠZŠ, ŠMŠ, vychovávatelia, ktorí pracujú s deťmi s diagnózou autizmu/. Obsah podujatia: výmena skúseností dobrej praxe a odborných informácii o práci s deťmi s autizmom, implementácia aktivizujúcich metód a foriem do vzdelávacieho procesu. Súčasťou podujatia bude aj simulátor autizmu.

Podujatia budú situované na apríl, ale ich myšlienka bude aj v duchu „Autizmus nie je len 2. apríla, ale 365 dní v roku“ sa v nadväznosti na ne bude v sobotu 26. mája 2018 od 9:30 v spolupráci so Špeciálnou základnou školou na Ďumbierskej ulici 15. v Banskej Bystrici konať už piaty ročník celoslovenského stretnutia rodín s deťmi s autizmom a iných komunít pod názvom Ži a nechaj žiť 2018, na ktorú je pozvaná aj verejnosť.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vysvieťme to na modro v Banskej Bystrici
8
Galéria
Zdroj: OZ SPOSA BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM