Michal Majer Rôzne

Barani zvíťazili na ľade Zvolena!

V 12. kole hokejovej extraligy bolo na programe pohronské derby medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Boli naň zvedavé aj stovky fanúšikov z mesta pod Urpínom, ktorí prišli svoj tím podporiť vlastnými hlasivkami. Vo skvelej atmosfére nakoniec Barani do

HKM Zvolen – HC'05 Banská Bystrica 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 39. Vosátko – 31. Kútny, 58. Tománek, 60. Hudec

Rozhodcovia: Kubuš – Gajan, Tornay, vylúčení 2:3, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 3121 divákov.

Vo Zvolene boli „domácimi“ obidve mužstvá – špeciálny vlak vypravený z Banskej Bystrice totiž priviezol do Zvolena množstvo fanúšikov Baranov, ktorí hnali celý zápas svoj tím dopredu. Obe mužstvá mali oči na stopkách hlavne v obrane, príliš sa do útoku nehrnuli, aj preto v polovici zápasu svietilo na tabuli bezgólové skóre. V prvej tretine sa z mála vzruchu pred oboma bránkami vymykali možno len tri pokusy – v 3. min Bezákov po spolupráci s Macejkom, v 10-tej Pucherova možnosť v prečíslení po prihrávke od Chovana a ako tak vzrušila bomba Puchera ku koncu treniny mimo Šimonovičovu bránku.

Po prestávke už padli aj góly. Najskôr sa z neho v 31. min tešili hostia, najmä strelec Kútny. Minimálne polovicu gólu však vypracoval po šikovných kľučkách Tománek, stihol aj vystreliť a odrazený puk poslal už pohodlne Kútny za Škrečkov chrbát. O necelé dve minúty neskôr mohol Zuzin v prečíslení s Juríkom pri presnejšej trefe vyrovnať, na druhej strane zasa Rumpelovi veľa nechýbalo, aby zvýšil. V 39. min sa konečne presadili aj domáci rytieri spod Pustého hradu. Úplne nenápadným spôsobom, z ľavej strany od mantinelu forhendovou strelou cez brániaceho Bezáka, trafil Vosátko pod žŕdku. Šimonovičovi v lepšom zákroku zabránil zakrytý výhľad.

Na začiatku záverečnej tretiny zabudnutý Vartovník pred bránkou riešil situáciu komplikovane, akoby sa zľakol šance. Barani spod Urpína však zatlačili a vynútili si presilovku, s najväčšou možnosťou Šechného. Hostia z tlaku nič efektívne nevyťažili a tak mohlo udrieť aj na druhej strane. Delovka Čierneho v 49. min len tesne minula bránku. Sedem minút pred koncom po prihrávke Rumpela korčuľoval Šechný úplne sám na Škrečka, nedal však ani on, ani onedlho Paľov a dvakrát Sýkora. Palmu nepretržitých domácich víťazstiev Zvolenčanov ‚zoťal‘ najlepší strelec extraligy Tománek v 58. min, keď po nahrávke Sýkoru premenil brejk v zaslúžené víťazstvo Bystričanov. Presne 42 sekúnd pred koncom pri power play Zvolenčanov vybojoval puk Tománek a Hudec do prázdnej bránky prikrášlil konečné skóre.

Zdroj: TASR Foto: hkmzvolen.sk

Barani zvíťazili na ľade Zvolena!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM