Jakub Forgács Hokej

Barani začali duel v Skalici katastrofálne: Hoci prehrávali 3:0, dokázali vyrovnať

Nabudení bystrickí hokejisti chceli na ľade súpera zvíťaziť. Ich vstup do zápasu so Skalicou však dopadol katastrofálne. Napriek tomu to nezabalili a o body sa pobili.

Ilustračný obrázok k článku Barani začali duel v Skalici katastrofálne: Hoci prehrávali 3:0, dokázali vyrovnať
Zdroj: TASR

Skóre zápasu otvoril už v 2. minúte pohotovou dorážkou Mráz a domáci tak zaskočili favorizovaného súpera. O minútu na to po skvelej individuálnej akcii na 2:0 zasunul Bezúch. Po tomto góle nastúpil do bránky Banskej Bystrice Košariščan. Domáci sa poctivým bránením snažili eliminonať kvalitu súpera. V 13. minúte na 3:0 zblízka zvýšil Vaškovič. Potom hrali domáci dve presilovky, no ani jednu početnú výhodu nevyužili, hoci šance na skórovanie mali.

V 21. minúte mal dve čisté šance Zálešák, no Košarišťana neprekonal. V 29. minúte bol vylúčený Handlovský, domáci po výbornom ostreľovaní Košarišťana však z presilovky vyťažili len nastrelenú žrďku. V 35. minúte zaúradoval Handzuš a po jeho akcii na 1:3 znížil Matoušek. V 38. minúte bol vylúčený domáci Zukal a na 2:3 zblízka skóroval Handzuš a využil tak prvú presilovku hostí.

Hostia sa v tretej časti hry snažili využiť svoju skúsenosť a hráčsku kvalitu na skorigovanie pre nich nepriaznivého skóre. Domáci, ktorí boli zatlačení vo vlastnej tretine sa obetavosťou snažili udržať priaznivý výsledok. V 53. minúte bol vylúčený Kousalík, domáci však túto výhodu nevyužili. Vzápätí bol vylúčený domáci Zukal a hostia dokázali premeniť svoju druhú presilovku na 3:3, keď presnou strelou vyrovnal Hudec. Päť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času bol vylúčený Handzuš, ale zápas dospel do predĺženia. V nastavenom čase mali šance na skórovanie hosťujúci Kudrna i domáci Mráz, no brankári boli na mieste. V samostatných nájazdoch uspeli len Skaličania, dvojbodovú výhru domácich zabezpečil Brendl.

Hlasy po zápase

Štefan Mega tréner Skalice: „Pre nás je každý zápas dôležitý hlavne s blížiacim sa koncom základnej časti. Vedeli sme o čo hráme, chceli sme získať tri body, čo sa nám nepodarilo. Mužstvo malo veľmi dobrý vstup do zápasu, žiaľ v druhej tretine sme dostali zbytočný gól. Mrzí ma, že pri dvoch vylúčených hráčov za celý zápas sme dostali dva góly, čo je veľký chyba, ale som rád, že sme konečne vyhrali na samostatné nájazdy a získali dôležité dva body.“

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "My sme dnes začali katastrofálne, neviem si vysvetliť prečo. Ped zápasom bolo mužstvo nabudené a prišli sme sem s cieľom zvíťaziť. Bohužiaľ to zostalo len v kabíne. Ten vstup bol katastrofálny, hlavy nám nefungovali a to až do nášho prvého gólu, ktorý mužstvo nabudil. Potom sme začali hrať lepšie a vážim si chalanov, že to nezabalili a dotiahli zápas aspoň do predĺženia.

HK 36 Hant Skalica – HC'05 Banská Bystrica 4:3 pp a sn (3:0, 0:2, 0:1 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 2. Mráz (Dresler), 3. Bezúch (Barák, Všetečka), 13. Vaškovič (Chylo), rozhodujúci nájazd Brendl – 35. Matoušek (Hudec, Handzuš), 39. Handzuš (Bambúch, Kafka), 57. Hudec (Surový)
  • Rozhodovali: D. Konc – Sčensný, Výleta
  • Vylúčení: 2:5
  • Presilovky: 0:2
  • Oslabenia: 0:0
  • 1139 divákov

Foto: ilustračné

Na Skalickom ľade sa barani poriadne zapotili
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM