Jakub Forgács Hokej

Barani vycestovali na zápas do Martina: Skórovať dokázali až v poslednej tretine

Dobre naladení po domácom víťazstve s Piešťanmi, čakal banskobystrických hokejistov zápas proti Martinu. Pozrite, ako som im darilo na ľade súpera.

Ilustračný obrázok k článku Barani vycestovali na zápas do Martina: Skórovať dokázali až v poslednej tretine
Zdroj: TASR

Úvodné dejstvo prinieslo bojovný hokej. Favorit spod Urpína začal lepšie, bol častejšie v útoku, ale v koncovke sa ani pri presilovke nepresadil. V 7. minúte dorážku Hudec chytil Dzubina. Na druhej strane vyskúšal Jáchym Corbeila. Potom mali výhodu presilovky o jedného hráča domáci, ale prakticky sa nedostali ani do útočného pásma. Vyšlo im to až v 13. minúte, keď Matejka ideálne vysunul Murčeka a ten svoj nájazd premenil – 1:0. V závere tejto časti hostia zatlačili Martin do defenzívy, ale Dzubina ich podržal pri pokusoch Petrana, Tománka aj pri závare počas presilovky na konci.

Aj v druhom dejstve mali viac puk na svojich hokejkách Bystričania, ale na dobre korčuľujúcich a pozorne brániacich domácich nevedeli nič vymyslieť. V 30. minúte sa vyznamenal Dzubina pri šanci Handzuša. Martin mal trikrát výhodu presilovky, ale nič z toho nevyťažil. V 34. minúte vychytal R. Vargu Corbeil, ktorý si potom poradil aj so strelou T. Vargu. Pri hre 4 proti 4 v 36. minúte vymietol Jáchym pravý horný roh bránky hostí a zabezpečil Martinu dvojgólový náskok. V závere ešte Martinčanov podržal Dzubinu po tutovke Handlovského.

V úvode tretieho dejstva stačilo domácim 24 sekúnd, aby Matejka zblízka potrestal vylúčenie Kytnára – 3:0. Bystričanom sa podarilo znížiť až v polovici tretej tretiny, keď Zigo na dvakrát prekonal výborného Dzubinu. V 52. minúte martinský brankár vychytal Handlovského. Potom dosiahol Handzuš kontaktný gól a obraz hry sa zmenil. Hostia poriadne pritlačili, ale domáci sa umne bránili. Takticky zvládli aj infarktový záver, keď prežili 90-sekundovú hru bez brankára zo strany hostí. Naopak Skladaný deväť sekúnd pred koncom gólom do prázdnej bránky rozhodol o víťazstve Martina.

Hlasy po zápase

Ivan Dornič, tréner Martina: „Po dobrom výkone, ale slabej efektivite a prehre v Žiline sme sa na tento duel dobre pripravili. Vyrovnali sme sa s kanadským štýlom súpera, v obrane sme hrali disciplinovane, v útoku zasa vyťažili z minima maximum a myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili.“

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „V bojovnom stretnutí sme sa viacerými zbytočnými vylúčeniami, najmä v útočnom pásme, nemohli dostať do súvislého tlaku. Po prvom góle, ktorý ale prišiel neskoro, sme výrazne ožili. Boli sme aktívni, Martin sme tlačili, ale veľkou prekážkou bol brankár Dzubina. V závere sme hrali vabank bez brankára, ale rozhodujúci štvrtý gól strelili domáci.“

MHC Martin – HC'05 Banská Bystrica 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

  • Góly: 13. Murček (Matejka, Tabaček), 36. Jáchym (Bačik), 41. Matejka (Tabaček, Tibor Varga), 60. Skladaný (Kokavec, Bačik) – 50. Zigo (Gillies, Rosandič), 52. Handzuš (Hudec)
  • Rozhodovali: Jonák, Lauff – Korba, Rovenský
  • Vylúčení: 5:8
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 2155 divákov

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM