Jakub Forgács Hokej

Barani v Zámkoch zaváhali. Zápas majstra s 9. tímom tabuľky skončil až v predĺžení

Bystrickí hokejisti po triumfe na domácom ľade cestovali do Nových Zámkov. Pozrite, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Barani v Zámkoch zaváhali. Zápas majstra s 9. tímom tabuľky skončil až v predĺžení
5
Galéria
Zdroj: TASR

Súboj deviateho tímu s aktuálnym majstrom začali Zámčania vo vysokom tempe, keď napádali Bystričanov už v ich obrannom pásme. Výsledkom toho bola ich prvá presilová hra už v tretej minúte duelu. Veľkú možnosť v nej mal Lantoši, ktorý pálil bez prípravy po Vargovej prihrávke spoza brány. V hre piatich proti piatim mal dobrú príležitosť aj Plašil, no Lukáš si svoju bránu postrážil. V úvodnej desaťminútovke boli domáci lepším, pohyblivejším tímom, no bez gólového efektu. V 13. minúte putoval na trestnú lavicu Koba Jass a Bystričania dostali výhodu presilovky. V oslabení unikol po pravej strane Novotný, no jeho dobre mierený švih zneškodnil vyrážačkou bystrický gólman. Gólom sa neskončil ani Lantošiho prienik po ľavom krídle, keď sa tiesnený natlačil pred hosťujúceho brankára. Na druhej strane sa pri Ďatelinkovej strele od modrej prezentoval pohotovým betónom Foltán.

Úvod druhého dejstva začali hostia presilovou hrou, no Brittain na dva razy pred Foltánom neuspel. Mladý, ešte len 20-ročný, rodák z Bojníc v novozámockej bráne aj po tomto oslabení držal čisté konto. Nevyzreli naňho ani Asselin s Faillem zakončujúci bystrickú aktivitu v pásme Novozámčanov. V polovici zápasu kapituloval prvý z gólmanov – strelou od modrej sa presadil domáci Hruška. Už o niekoľko sekúnd mohol pridať druhý gól Zbořil, no z nájazdu nedokázal pretlačiť puk popri Lukášovom betóne. Bystričania mohli vyrovnať v nasledujúcej presilovke, no Lunter pálil spomedzi kruhov iba ponad domácu bránu. Nakoniec sa to podarilo Lunterovi, puk z ktorého hokejky skončil medzi Foltánovými betónmi a po hvizde rozhodcu bol už na bránkovou čiarou.

Tretiu tretinu začali oba celky v rýchlom tempe, obaja brankári si však dobre strážili svoje územie, naopak, hráčom v poli chýbal cit pre prihrávku a chladnokrvnosť pri zakončení. V druhej desaťminútovke tretieho dejstva pridal favorit z Bystrice na obrátkach, na zmenu skóre to však nestačilo. V dobrej pozícii minul Bubela Hohmannovu prihrávku krížom cez novozámocké bránkovisko. Rovnako Bubela neuspel so strelou z otočky a poslal ju len do Foltánovej hrude. Rovnako naložil so svojou príležitosťou i Surový. A keď neuspel pred Foltánom ani Lunter, zápas sa dostal do predĺžnenia. To začali domáci 17-sekundovou presilovou hrou, zužitkovať sa im ju však nepodarilo. Dva body mohol pre domácich vybojovať po Lantošiho prihrávke Varga, no neúspešne. O výsledku nakoniec rozhodol 35 sekúnd pred koncom predĺženia po nájazde dvoch na jedného domáci Šimun.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Do začiatku zápasu sme mali veľmi zlý vstup, prvú tretinu sme dali domácim príliš veľa priestoru. Vypracovali si tam nejaké šance, druhá tretina bola z našej strany už lepšia. V tretej tretine sme možno mali viac z hry ale bol to taký boj z obidvoch strán. Tam sa už ani jedno z mužstiev nedostávalo do nejakých extra šancí. A keď áno, tak brankári to pochytali. Takže myslím si, že remíza bola v riadnom hracom čase zaslúžená. A predĺženia nám absolútne nejdú. Spravili sme obrovskú chybu pri mantineli, súper išiel do prečíslenia a rozhodol.“

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov: „Ja to zhodnotím z trochu iného súdku. Môžeme tu na Slovensku organizovať semináre svetovej úrovne, ale pokiaľ to v extralige bude fungovať tak ako to funguje, tak sa slovenský hokej nikdy nikam neposunie. To je asi tak všetko, čo by som chcel po dnešnom zápase povedať.“

HC Nové Zámky – HC 05 Banská Bystrica 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

  • Góly: 30. Hruška (Salija), 65. Šimun (Plašil)– 38. Lunter (Surový, Kubka)
  • Rozhodovali: Konc Daniel, Babic, Gegáň, Nagy, Beniač
  • Vylúčení: 5:5
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0

Foto: ilustračné

FOTO: Bystrickí barani - hokejové momentky
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM