Jakub Forgács Hokej

Barani v Trenčíne bojovali až do nájazdov: Meno postupujúceho sme však ešte nespoznali

Bystričania si ešte vydýchnuť nemôžu. Hokejisti Dukly Trenčín triumfovali vo štvrtom štvrťfinále extraligovej play off nad HC'05 Banská Bystrica po nájazdoch a stav série znížili na 1:3.

Ilustračný obrázok k článku Barani v Trenčíne bojovali až do nájazdov: Meno postupujúceho sme však ešte nespoznali
Zdroj: TASR

Po nieľkokých obratoch v skóre vyrovnal Tibor Melichárek 65 sekúnd pred koncom na 4:4 a v deviatej sérii samostatných nájazdov rozhodol Martin Dudáš. Na piaty duel sa séria opäť presťahuje pod Urpín, úvodné buly je na programe v pondelok o 17:00.

Začiatok stretnutia pod Čákovým hradom sa omeškal asi o pätnásť minút, keď domáci fanúšikovia privítali hráčov Dukly efektným vhodením letiacich pokladničných blokov na ľad. Úvodné minúty veľa vzruchu nepriniesli, opäť len kopírovali opatrné úvody z uplynulých duelov. Až v 7. minúte Petrovický priťukol Zlochovi, ktorý v samostatnom nájazde zvolil krátky bekhendový blafák, no Košarišťan stihol spojiť betóny. Trenčín hral v psychickom kŕči, Bystrica sa nasilu do ofenzívy netlačila. Rovnako ako v piatok sa všetko zlomilo v závere. Najskôr Bystričania trestuhodne nezakončili gólom prečíslenie troch na jedného. Potom sa pozabudli v útočnom pásme, Dudášovu prihrávku Mikula na modrej preposlal Petrovickému a ten prestrelil Košarišťana. Trenčín sa vôbec prvýkrát v celej sérii dostal v zápase do vedenia.

Netešil sa z neho ale dlho. Už 65 sekúnd po návrate zo šatní nechala domáca defenzíva pred Konrádom osamoteného Surového, ktorý efektným blafákom vyrovnal. Dukla si z následného tlaku vynútila 20-sekundovú početnú prevahu o dvoch hráčov a využila ju. Kozákova tečovaná strela sa po súbojoch v bránkovisku odrazila k Petrovickému, ktorý puk dorazil do siete. Už o 28 sekúnd vypálil pri pokračujúcej presilovke Dudáš a jeho strelu tečoval za Košarišťana osamotený Filo – 3:1. Bystrica následne „dusila“ domácich pred Konrádom, ten však podržal svoj tím pri nebezpečných zakončeniach Surového, Whitea, ale aj Handzuša. Gól visel na vlásku a v 38. minúte napokon aj padol, vylúčenie Habšudu potrestal už po štyroch sekundách tvrdou delovkou od modrej Guimond.

Tridsať sekúnd po druhej prestávke Handzuš nabil Kudrnovi, ktorého strela príklepom zastihla Konráda nepripraveného – 3:3. Domácich gól psychicky položil, čo bolo vodou na bystrický ofenzívny mlyn. Hosťom patrila herná iniciatíva a pokračovali v aktívnom zamestnávaní Konráda, pri ktorom trávili väčšiu časť každého striedania. Vyplatilo sa im to napokon v 57. minúte, keď odrazený puk dorazil do bránky Kafka a Bystrica bola jednou nohou v semifinále. Šesťdesiatpäť sekúnd pred koncom sa ale Trenčanom počas hry bez brankára podarilo vyrovnať, Melichárkova bekhendová dorážka rozburácala štadión a poslala duel do predĺženia.

V ňom sa nič vážnejšie nestalo až do 70. minúty, keď Šišovský vysunul Hlinku, no ten v nájazde na Košarišťana prestrelil. O víťazovi tak rozhodli až samostatné nájazdy. Ten jediný premenil v deviatej sérii úspešným príklepom Martin Dudáš.

Hlasy po zápase

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: „Videli sme pekný hokej pre divákov. Bolo to plné zvratov. Viedli sme, potom prehrávame a napokon sme to otočili. Ľudia museli byť spokojní. Nájazdy sú lotéria. Vyšli sme z nej úspešne, za čo sme veľmi radi. Verím, že sériu zdramatizujeme a v Banskej Bystrici vyhráme. História by sa mohla opakovať.“

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: „Myslím si, že sme videli dobrý hokej so šťastnejším koncom pre domácich. Séria je 3:1 pre nás. Vraciame sa domov a tam ju budeme chcieť ukončiť. Gratulujem súperovi k víťazstvu.“

Dukla Trenčín – HC'05 Banská Bystrica 5:4 pp a sn (1:0, 2:2, 1:2 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 18. Petrovický (Mikula, Dudáš), 24. Petrovický, 25. Filo (Dudáš, Koyš), 59. Melichárek (Hlinka, Dudáš), roz. nájazd Dudáš – 22. Surový (Kytnár, White), 38. Guimond (Hudec, Handzuš), 41. Kudrna (Handzuš, Hudec), 57. Kafka (Handlovský, Rosandíč)
  • Rozhodovali: Baluška, M. Novák – Kacej, Výleta
  • Vylúčení: 5:4
  • Presilovky: 2:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 4 180 divákov
  • na zápasy 1:3
  • Dukla Trenčín: Konrád – Bokroš, Kozák, Andersons, Dudáš, Habšuda, Novajovský, Hochcel – Melichárek, Hlinka, Šišovský – Filo, Stantien, Koyš – Petrovický, Zlocha, Mikula – Hudec, Daniška, Berák
  • HC'05 Banská Bystrica: Košarišťan – Rosandič, Gründling, Bambúch, Kousalík, Guimond, Biro – Kudrna, Hanzduš, Hudec – Surový, Kytnár, White – Handlovský, Heizer, Kafka – Matoušek, Zigo, Kadura – Lamper

Foto: ilustračné

Bystričania pod Čákovým hradom ešte nerozhodli
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM