Jakub Forgács Hokej

Barani v novej sezóne: Spolupráca so zámorskými hráčmi pokračuje

Najvyššia slovenská hokejová súťaž vstupuje do svojej 21. sezóny. Fanúšikov Baranov tiež prekvapí niekoľkými zmenami. Prišli noví hráči, tímy sa omladili, obmedzia sa financie a zmenia sa aj hracie časy.

Ilustračný obrázok k článku Barani v novej sezóne: Spolupráca so zámorskými hráčmi pokračuje
Zdroj: TASR

Počas letnej prestávky sa udialo v Tipsport extralige viacero zmien, ale formát súťaže a menoslov účastníkov zostal oproti poslednej sezóne rovnaký. Opäť bude hrať desať klubov (Zvolen, Košice, Nitra, Piešťany, Poprad, Skalica, Trenčín, Banská Bystrica, Žilina, Martin) a reprezentácia do 20 rokov.

Omladli aj Barani

Po skončení uplynulej sezóny prišlo v kádroch mužstiev k mnohým posunom. Tímy sa opäť omladili, šancu dostávajú viacerí talentovaní hráči. Medzi najmladšie mužstvá bude patriť aj Banská Bystrica, ktorú posilnila aj štvorica hráčov zo zámoria: brankár Zane Kalemba (27), obranca Eric Meland (23), obranca Chris Saracino (24) a útočník Patrick White.

„Odišlo z kádra viacero hráčov, počas leta sme ho postupne dopĺňali. V príprave na ľade sme už mali takmer kompletné mužstvo. Pokračujeme v spolupráci so zámorskými hráčmi. Pracujeme aj na zapracovaní mladíkov z vlastnej liahne do extraligového družstva. Očakávame, že budeme pokračovať v dobrých výkonoch, predvádzať atraktívny hokej pred divákov,“ znie vyjadrenie predsedu predstavenstva HC'05 Banská Bystrica Ľubomíra Lenára pred začiatkom 21. ročníka extraligy.

Obmedzia sa financie tímov

Nový ročník Tipsport extraligy sa začne 15. septembra stretnutiami úvodného kola. Tímy sa vzájomne stretnú trikrát doma a trikrát vonku. Základná časť vyvrcholí zápasmi 54. kola v utorok 4. marca 2014, osem tímov postúpi do play-off. Pre deviate mužstvo tabuľky sa sezóna skončí, klub z 10. miesta čaká baráž.

Kluby sa musia prispôsobiť dobe a budú pracovať s obmedzenými financiami. Súčasná ekonomická kríza im nedovoľuje, aby príliš vyskakovali. Všetky kluby by mali sezónu dokončiť. V posledných dňoch vyrovnali či už formou splatenia alebo dohody o splátkových kalendároch všetky svoje finančné záväzky voči veriteľom. Bez toho by nemohli kluby začať novú sezónu. Okrem sponzorov medzi najväčších podporovateľov hokeja patria mestské samosprávy, ktoré mnohým klubom financujú prevádzku zimných štadiónov.

Zmenia sa aj hracie časy

Dlhodobá sezóna sa skončí 4. marca 2013. Hracími dňami budú utorok, piatok a nedeľa. V Banskej Bystrici sa budú v pracovných dňoch začínať zápasy o 17:30 a cez víkend a vo sviatok o 16:30. Prvý zápas odohrajú naši hokejisti v nedeľu 15. septembra v Piešťanoch o 18:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM