Michal Majer Hokej

Barani šláger nezvládli

Hokejisti Banskej Bystrice privítali v 18. kole extraligy lídra tabuľky z Košíc. Pred zaplnenými tribúnami však nedokázali potvrdiť svoje výborné domáce výsledky a východniari si tak spod Urpína vezú relatívne pohodlné víťazstvo.

HC'05 B. Bystrica – HC Košice 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Góly: 21. Tománek, 52. Bezák – 16. Gron, 17. Bartoš, 30. Jenčík, 41. Miklík, 53. Šterbák.

Rozhodcovia: Lokšík – Stano, Šefčík, vylúčení 4:5, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 3110 divákov.

Na ľade sa podľa očakávania v súboji dvoch vedúcich mužstiev tabuľky iskrilo, ani milimeter sa nikomu nedaroval a bola len otázka, kto otvorí skóre a dostane sa do psychickej výhody. Košičania si užili v rozpätí 28 sekúnd veľa šťastia a domáci zasa dosť smoly, keď z vyrovnaného priebehu sa dvoma golmi nasmerovali výraznejšie za víťazstvom úradujúci majstri z východu. V 16. min sa puk po Grmanovej strele odrazil od zadného mantinelu a najviac ‚čuchu‘ na gól ukázal pohotovou dorážkou Gron. Domáci natoľko intenzívne prežívali osudnú chvíľu, že po 28 sekundách Bartoš po málo dôraznom obrannom zákroku Kolbu zvýšil skóre. ‚Barani‘ spod Urpína museli prehltnúť situáciu, v akej sa túto sezónu doma ani raz neocitli. Prehrávať prvú tretinu o dva góly museli v šatni doslova ‚prežuť‘ s burcujúcim konštatovaním a želaním čo najskôr streliť kontaktný gól.

Po 22 sekundách druhej tretiny sa im ho aj podarilo, Košičania nevyhodili poskakujúci puk pred bránkou, Tománek do neho vletel ako šarkan a v roli najlepšieho strelca extraligy zvýšil svoj gólový prídel už na číslo 16. Domáci dostali krídla, súpera zatlačili na dlhé minúty, no pristrihol ich v 30. min Jenčík. Brankár Šimonovič si síce poradil so strelou Tomíka, no puk vyrazil rovno na Jenčíkovu hokejku a tomu viac nebolo treba. Od tej chvíle nastalo klasické pretláčanie, v 32. min po nahrávke Cebáka perfektne tečoval puk Kútny, no košický brankár Halász reflexívne zachránil. Aj Bezákova šanca o dve minúty neskôr si pýtala väčší efekt ako len strelu vedľa.

Tretia tretina s nekompromisným bleskovým gólom Miklíka už po 33 sekundách po nahrávke Grona výrazne naznačila, kto sa stane majiteľom troch bodov. Košičanom hokej mimoriadne zachutil, zvýšiť jasný rozdiel skóre mohol Pašek, nič to však nezmenilo na fakte, že ‚barani‘ sa musia zmieriť len s druhou sezónnou prehrou na domácom ľade, v 1. kole a teraz až v osemnástom. Deväť minút pred koncom v presilovke síce Hudec vsietil, no rozhodca zbytočne rýchlo prerušil hru, aj keď brankár Halász puk po Bírovej strele nemal pod kontrolou, a gól neuznal. O pár sekúnd neskôr už gól Bezáka v trme vrme pred bránkou uznal, osud zápasu však po ďalšej minúte definitívne spečatil v presilovke Šterbák strelou od modrej.

Zdroj: TASR

Barani šláger nezvládli
1
Galéria
hokejbbke
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM