Jakub Forgács Hokej Hokej

Barani skrížili hokejky s hráčmi Piešťan: Na ľade súpera vybojovali tri body

Z posledných piatich zápasov sa baranom podarilo vyhrať iba jeden, aj to s reprezentačnou dvadsiatkou. Bilanciu si preto chceli napraviť na piešťanskom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Barani skrížili hokejky s hráčmi Piešťan: Na ľade súpera vybojovali tri body
Zdroj: TASR

Prvé dejstvo bolo s výnimkou chvíľkových pasáží najmä súbojom dobiedzajúcich Bystričanov proti domácemu brankárovi Košarišťanovi. Domáci ohrozili Corbeila v dvoch presilových hrách, ale neúspešne. Hostia zasa nahadzovali puky pred Košarišťana a snažili sa dorážať, z toho vyplynul aj drvivý tlak „baranov“, no v prvej dvadsaťminútovke gól nepadol.

Druhé dejstvo malo rovnaký obraz, ako to prvé, s tým rozdielom, že po 69 sekundách hry nahodil na Košarišťana puk Matoušek, domáci gólman ho vyrazil nad seba a pohotový Zigo vo vzduchu zakončil – 0:1. V 25. minúte vychytal Košarišťan v tutovke Jankoviča, keď sa stihol presunúť. V závere tretiny mohli domáci vyrovnať, ale Šimičkové nahodenie tečoval beluš iba priamo do Corbeila.

V tretej časti hry začali domáci viac hrýzť a dočkali sa vyrovnania. V presilovej hre zakombinovala dvojica Holovič – Ručkay a ich prácu využil Brňák – 1:1. „Barani“ mohli opäť strhnúť vedenie na svoju stranu vo viac ako minútovej presilovke o dvoch hráčov, no neuspeli. V početnej výhode neuspeli ani domáci, a tak sa rozhodlo v posledných sekundách. Najskôr sa zblokovaná prihrávka dostala až pred Košarišťana a osamotený Hudec ho strelou pomedzi nohy prekonal – 1:2. Domáci následne vrhli všetko do útoku, pustili sa s hosťami do otvoreného hokeja a Majdan po individuálnom prieniku bekhendom spečatil víťazstvo Banskej Bystrice.

Hlasy po zápase

Leo Gudas, tréner Piešťan: „Hrali sme 52 minút v obrane solídne a po jednej našej chybe nás súper potrestá. Myslím si, že pre chlapcov je to až príliš veľký trest za to, ako toto stretnutie odohrali. Za dnešok by sme si aspoň bol zaslúžili.“

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: „Pre nás to bol dôležitý zápas, v ktorom sme konečne získali tri body. Odohrali sme dobrú prvú tretinu, v ktorej sme vyslali 25 striel, ale trápime sa v koncovke, čo sa dnes opäť potvrdilo. Aj po vyrovnávajúcom góle Piešťan na 1:1 sme išli víťazstvu naďalej naproti a sme radi, že sme to v závere zlomili.“

ŠHK 37 Piešťany – HC'05 iClinic Banská Bystrica 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

  • Góly: 44. Brňák (Ručkay, Holovič) – 22. Zigo (Matoušek), 59. Hudec (Rosandič, Galamboš), 60. Majdan (Handlovský, Kytnár)
  • Rozhodovali: Snášel – Korba, Rovenský
  • Vylúčení: 4:6
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 1 269 divákov

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM