Marcel Páleš Hokej

Barani si z Popradu priniesli víťazstvo: Podržal ich brankár Kalemba

Sily na oboch stranách sa v priebehu zápasu síce vyrovnávali, ale Banskej Bystrici sa napokon predsa len podarilo ustrážiť si jednogólový náskok a pod Urpín sa vrátiť s plným bodovým ziskom.

Ilustračný obrázok k článku Barani si z Popradu priniesli víťazstvo: Podržal ich brankár Kalemba
Zdroj: TASR

Dôraz na osobné súboje

Pod Tatrami sa od začiatku hral obojstranne rýchly kombinačný hokej s dôrazom v osobných súbojoch. Po úvodnom oťukaní sa obranou hostí preštrikoval Paločko a faulovaný nastrelil z dobrej pozície žŕdku Kalembovej svätyne. Príležitosť hrať presilovku mali aj hostia, nič z nej však nevyťažili aj napriek optickému tlaku.

Bambúch z polovice ihriska

V úvode prostrednej časti hry mali veľkú možnosť otvoriť účet zápasu domáci hokejisti. Na trestnej sedeli za hostí Zigo a Handlovský. Viac ako minútovú výhodu ale Popradčania nevyužili. Skóre otvoril až v 26. min Bambúch, ktorého nahodenie z polovice ihriska skončilo v sieti – 0:1.

O štyri minúty Bystrica už viedla rozdielom dvoch gólov. V presilovke trafil Handlovský – 0:2. Domácu zástavu zdvihol v 33. min kapitán Popradu Kroták – 1:2. Do konca tretiny sa už Popradčanom vyrovnať nepodarilo.

Početná výhoda Popradu nepomohla

Na začiatku tretieho dejstva vyrovnal Mlynarovič, ktorého obrana hostí zabudla pred vlastnou bránkou – 2:2. V 53. min pridal svoj druhý gól v zápase a znova z presilovky Handlovský, domáci hráči však reklamovali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku – 2:3. Popradu sa aj napriek početnej výhode a hry bez brankára v samom závere zápasu už vyrovnať nepodarilo.

Hlasy po zápase

Milan Jančuška (tréner Popradu): „S výsledkom nie som spokojný. Na začiatku duelu sme sa ťažko rozbiehali, druhá polovica už patrila nám a vyrovnali sme. V oslabení sme mohli pridať víťazný gól, no dnes rozhodli presilové hry. Videli sme dobrý zápas so zlým koncom pre nás.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Bol to veľmi zaujímavý zápas až do samého konca. V jeho prvej polovici sme boli lepší a aktívnejší, potom Poprad prebral iniciatívu a vyrovnal. Na konci sme pridali víťazný gól a podržal nás brankár Kalemba.“

HK Poprad – HC‘05 Banská Bystrica 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

  • Góly: 34. A. Kroták (Paločko, S. Takáč), 43. Mlynarovič (Paukovček, Kasík) – 26. Bambúch, 32. Handlovský (Saracino, Matúš Chovan), 53. Handlovský (M. Hudec)
  • Vylúčení: 7:8 na 2 min,
  • presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0,
  • rozhodovali: Lauff – Korba, Rovenský,
  • 1562 divákov
  • Zostavy:
  • Poprad: Sidor – R. Suchý, Gáborčík, Makovský, Kasík, M. Kurali, Fabian – Jabrocký, Štals, A. Lapšanský – Belluš, Mlynarovič, T. Sýkora – Paločko, S. Takáč, A. Kroták – Gápa, Paukovček, Jáchym
  • Banská Bystrica: Kalemba – J. Martin, Saracino, Meland, Macháček, Rosandič, Bambúch, Zošiak, Kadura – Kafka, White, Handlovský – R. Macík, M. Hudec, Matúš Chovan – Lamper, Zigo, Lunter – Dolník, Heizer, Hegyi

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM